Életmód

Egy éve nem volt sem éhes, sem szomjas

Nem azért, mert folyamatosan evett és ivott volna.

Egy 12 éves amerikai kisfiú, Landon Jones 2013. október 14-én pizzát és fagylaltot evett, majd teli hassal elment lefeküdni. Másnap, amikor felébredt, nem érzett sem éhséget, sem pedig szomjúságot, és ez azóta is így maradt.

Az éhség- és szomjúságérzékelését teljesen elvesztett gyereknek először antibiotikumot írt fel az orvos, az azonban nem segített. A szülei egy sor szakemberhez elvitték, de egyikük sem tudott rájönni, mi okozza a különös betegséget. Többen gyanakodtak arra, hogy éhség- és szomjúságérzés szabályozásáért is felelős hipotalamusz rendellenes működése váltja ki az állapotot, ám a  vizsgálatok során erre semmiféle bizonyítékot nem találtak, mint ahogy arra sem, hogy az a gyógyszeres kezelés lenne az ok, amit a fiúcska 9 éves korában kapott. Dr. Marc Petterson neurológus szerint Landon betegsége egyedülálló a világon.

Egy éve nem volt sem éhes, sem szomjas

A korábban energikus kisfiú az elmúlt évben rengeteget fogyott, legyengült, rengeteget hiányzik az iskolából, és legszívesebben csak a kanapén üldögél. A szülei továbbra is orvostól orvosig hordják, és nagyon bíznak abban, hogy valaki végre kideríti a különös betegség okát, illetve meg is tudja gyógyítani Landont, hogy visszatérhessen a normális élethez.

Ez az eset akár a Doktor House sorozatban is megállta volna a helyét.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top