Életmód

Találkozott a világ legmagasabb és legalacsonyabb embere – fotók

Először találkozott egymással a 251 centiméteres török Sultan Kösen és az 54,6 centiméteres nepáli Csandra Bahadur Dangi.

Az eseményt a tizedik alkalommal megtartott Guinness Világrekordok Napjára szervezték meg Londonban. A két csúcstartó a belvárosban, a Westminster-apátság közelében találkozott csütörtökön, és ittak egy teát.

 A hagyományos nepáli öltözetet viselő, 75 éves Dangi elmondta: nagy öröm, hogy láthatja saját ellentétét. A 32 éves Sultan Kösen megjegyezte, kíváncsi, milyen méretű ruhát hord teapartnere, és ha ő fölvenné, meddig érne neki.

Forók: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
Fotók: MTI / EPA / Facundo Arrizabalaga

Az öltönyt és piros nyakkendőt viselő Kösen bevallotta: magassága egészségügyi problémákat okoz, fáj a térde, ha sokáig kell állnia. Testmérete egy agyalapimirigy-daganat következménye, amit 2010-ben Amerikában megoperáltak. A műtét után növekedési hormont szabályozó gyógyszereket szedett, és végül 2012-ben jelentették ki az orvosok, hogy nem nő tovább. A török férfi tavaly teljesítette nagy álmát, megházasodott. Most éttermet szeretne nyitni – mondta a londoni találkozón. Eddig egyetlen megélhetési forrása az volt, hogy ő a világon a legmagasabb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top