Életmód

Fizess pizzát egy rászorulónak!

Remek kezdeményezés. Hátha lesznek követői itthon is.

Egy philadelphiai pizzéria, a Rosa’s Fresh Pizza 1 dollárért árusít pizzaszeleteket. 2013-ban aztán egy vendég a saját pizzaszelete árán felül még 1 dollárt fizetett, és arra kérte az étterem tulajdonosát, hogy a legközelebb betérő hajléktalannak adjon ingyen egy pizzaszeletet. A tulajdonos egy post-it cédulára írta ki, hogy egy rászoruló ingyenpizzát kérhet. Az egyéni kezdeményezés hamarosan a felfüggesztett kávéhoz hasonló jótékonysági akcióvá nőtte ki magát, és egyre többen fizettek plusz 1-2 vagy akár 100 dollárt, hogy megvendégeljék a szükséget szenvedőket.

Az elmúlt hónapokban a pizzéria mintegy 8000 pizzaszeletet osztott szét a rászorulók között, a falakat pedig beborítják az ingyenpizzára jogosító post-it cédulák, valamint az üzenetek, köszönetnyilvánítások az adakozóktól és a megajándékozottaktól egyaránt.

Az akció sikerén felbuzdulva a pizzéria tulajdonosa a rászorulók segítésének új formáin gondolkodik. Újabban például pólókat árusít: minden darab megvásárlása után egy másikat egy hajléktalannak adományoz.

Fizess pizzát egy rászorulónak!

Forrás: My Modern Met

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top