Életmód

Hamvazószerda: így állj neki a böjtnek!

Kezdődik a böjt, ugyanis hamvazószerda van. Ha vallási vagy egészen más okból belevágtok, olvassátok el a tippjeinket, hogy okosan csináljátok!

 Itt elolvashatjátok, hogy mi a hamvazószerda eredete, a jelentése. Itt a keretesben egy 40 napos étrendet találtok, mikor, hogyan, mit ne egyetek, és hogyan álljatok vissza.

1–10. nap: Elhagyjuk a húst, halat, cukrot, finomított élelmiszereket, fehér kenyeret, alkoholt, cigarettát, kávét. (Ez a könnyített változat, mert indulhat azzal is a böjt, hogy a fentiek elhagyása, ha lehet, rögtön a böjt első napján történjen. Ebben az esetben ugyanaz érvényes erre az időszakra, mint a második tíz napra.)

11–20. nap: Gabona (árpa, rizs, köles, búza, hajdina, zabpehely, sárgaborsó stb.) zöldséggel, zöldségleves (ízlés szerint fűszerezve például bazsalikommal, majoránnával, oregánóval, de minimális sóhasználattal), magok, mazsola.

21. nap: Zöldségleves pürésítve, este két alma.

22–26. nap: Léböjt – tíz darab sárgarépából, fél zellerből, két almából, kis céklából, esetleg csipet gyömbérből préselt (lecentrifugázott) lé, amit kétszeresére hígítunk, de lehet akár háromszorosára is. Egész nap ezt isszuk. A léböjt alatt fogyaszthatunk naponta egyszer zöldséglevest is.

27. nap: Egy érett alma, amit az érzékeny gyomrúak meg is párolhatnak. Ha nem alma, akkor körte. Sok gyógynövénytea, amit mézzel nyugodtan ízesíthetünk. Víz, gyümölcs és zöldséglé kedvünk szerint. Egy pici tál péppé főzött rizskása mézzel szintén belefér a böjtbe.

28. nap: Reggeli: rizskása párolt zöldséggel, ebéd: rizskása párolt almával, vacsora: zöldségleves.

29–30. nap: Gabona zöldséggel, zöldségleves, friss gyümölcs, magok, mazsola.

30–40. nap: Zöldség, gabonák, saláták, gyümölcsök, burgonya, zöldséglevek, gyümölcslevek, magok. Sajt, tojás, túró. Visszatérhetünk a fűszeres, megsózott ételekhez. Ehetünk teljes kiőrlésű kenyeret, de csak módjával.

Forrás

 Böjt tippek a galériában, kattints!:

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top