Életmód

A tested mindig veled van és lesz

Hogy mire is jó a tavaszi nagyböjt? Fogd fel úgy, mint a tested kitakarítását! Miért is fontos ez? Mert amíg élsz, a tested veled lesz!

A böjt nem kínzása és sanyargatása a testnek, hogy a lélek kiszabaduljon börtönéből (ez egy meglehetősen középkori, ódivatú hozzáállás, amelyet a legkevésbé sem a szeretet táplál, sokkal inkább gyűlöletből, mégpedig az élet megnyilvánulásának ostoba elvetéséből fakad), hanem éppúgy adódik a test elfogadó szeretetéből, mint a lélekéből. Mert nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor otthonunkban befejeztük végre a tavaszi nagytakarítást, és mezítláb végigtipegünk a hótiszta padlónkon, hogy a kanapén élvezhessük az átlátszó üvegen át beszűrődő napsütést, és így van ez a testtel is: csodálatos az, amikor tavasszal végre ki is takarítjuk, és szépen belakva azt végigtipegünk magunkban az élet csodálatos örömein, amelyet a testünk számunkra érzékelhetővé tesz, és az élet minden pillanatában kifejez! Milyen jó volna, ha semmi sem romolna el benne, semmi sem fájna, és úgy tehetnénk ezt meg, igaz?

Folytatás a gyeva blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top