Életmód

Anyukaként is jó formában

Friss anyukaként bizonyos változások miatt sokan nem érzik magukat elég vonzónak, nőiesnek, elvesztik az önbizalmukat

Nagyjából fél éve volt egy különösen undorító és nagy port kavaró cikk egy népszerű életmódoldalon, mely azt sugallta, hogy a túlsúlyos anyukák igénytelenek, visszataszítóak, és ne is csodálkozzanak, ha nyáron a strandon a férjük feszes hasú nőket stíröl… Persze nem erre a cikkre akarok reflektálni, viszont egy LÉTEZŐ problémára enged következtetni:

Az anyukák rosszul érzik magukat a bőrükben.

Úgy érzik, külsőleg nincsenek rendben, és már sosem lesznek.

Frusztráltak, mert néhány celeb a szülés után is kockahasú képet posztol.

Nem érzik más nőkkel egyenrangúnak magukat, mert nem elég feszesek vagy tónusosak.

Persze, igenis kell edzeni. De nem azért mert valaki azt írja, hogy a striáid a lustaságod jelzik. Nem azért, mert valaki “nézz rám”-játékokat játszik a Facebookon a szülés utáni képeivel. Nem azért, mert divat a jó alak és a fitt hozzáállás. Hanem mert JÁR NEKED a vitalitás, és hogy kikapcsolj néha… És legfőképp, hogy egészségesebb légy – sőt, én vallom, hogy szülőként ez már kötelesség is, a példamutatás miatt! Egyszerűen jobban jársz ha edzel, ha energikus vagy, ha jobb minőségben élsz. Ne menj bele a játszmákba. Teljesen mindegy, hogy mások mit gondolnak az anyuka & edzés kapcsolatról, még akkor is, ha edző az illető. Edzők közül is a már szült, kompetens, képzett edzők véleményét kérdezd a szülés utáni edzésről – és ne azt, aki most került ki egy fitneszgyorstalpalóról, és még csak nem is tapintott szétnyílt egyenes hasizmot!

Anyukaként is nőiesen

De a legfontosabb, hogy a TE fejedben rendben legyen néhány dolog:

Azt mondják, ha hízol a terhesség alatt, igénytelen vagy.
Valóság: a terhesség alatti (mértékletes) hízás evolúciósan kódolt, a későbbi szoptatás miatt! Mindenki hízik valamennyit, és ez így van rendjén.

Azt mondják, a striák a lustaságod jelei.
Valóság: a striák pici hegek, a bőr nyúlása miatt keletkeznek. Mind tudjuk, hogy a terhesség alatti kenegetés és odafigyelés vagy segít, vagy nem… Hiszen itt nemcsak a zsírról van szó: ha kockahasú voltál, de mondjuk nagy a babád a pocakodnak – ugyanúgy striás leszel, mint aki 20 kilót hízott. Nyugi, ezek szépen elhalványodnak idővel.

Azt mondják, az anyukák ugyanúgy edzhetnek, mint mások.
Valóság: ha a szülés után fokozatosan visszanyerted erőnléted, ugyanúgy edzhetsz, mint más, ez igaz

Folytatás a Fitneszanyu blogon!

Anyukaként is nőiesen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top