Életmód

5 módszer, amivel erősítheted az immunrendszered

A jó immunrendszer kulcsa a jó közérzet. A szervezeted jelzi, ha az életmódod nem megfelelő. Íme néhány pofonegyszerű tipp: mit tehetsz azért, hogy erős maradjon az immunrendszered!

Ne légy pesszimista

A pszichológusok azt állítják, hogy a test mentális egészsége és a fizikai egészség szorosan összefügg. Én ebben nagyon régóta, az édesapám súlyos betegsége óta maximálisan hiszek.
Azok az emberek, akik folyamatosan borúsan látnak mindent, és pesszimisták, sokkal hamarabb és gyakrabban lesznek betegek.
Úgyhogy már csak emiatt is érdemes optimistábban szemlélni az életet, és többet, sokkal többet mosolyogni!
Végül is, veszteni nem vesztünk semmit, de az életminőség biztos javul, ami a mentális jólétre is remek hatással lesz.

Ne szedj túl sok gyógyszert

A gyógyszerszedésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Természetesen léteznek gyógyszerek, amik serkentik az immunrendszert. De azért mindig figyelembe kell venni a mellékhatásokat, amik a legtöbb gyógyszernek vannak, valamint azt sem árt tudni, hogy a hosszú távú gyógyszerezés teljesen lemeríti a szervezetet.
Betegség esetén az orvos utasításait pontosan kell követni.A gyógyszerek össze-vissza szedése sokkal több kárt okozhat, mint hasznot.
És csak indokolt esetben szedjünk be bármit is! Gyógyszerezés helyett keressük alternatív megoldásokat!

Igyál hideg vizet is

Manapság egyre elterjedtebb az a szemlélet, hogy a hideg víz ivása nem tesz jót, s előtérbe kerültek a forró italok. Ez utóbbi nyilván jót tesz a gyulladt toroknak és az emésztőrendszernek, de nem használ az immunrendszernek. Hosszú ideig fogyasztott meleg italok következtében ugyanis a szervezet rendkívül érzékeny lesz a hidegre. Elveszti a képességét, hogy kezelje a hipotermiát. Így fázunk majd meg gyakran. Ezért érdemes kondicionálni magunkat, s hideg vizet is fogyasztani.

További tippek Kiss Emese blogján!

5 módszer, amivel erősítheted az immunrendszered

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top