Életmód

Mit érdemes reggelire fogyasztanunk?

Egy tökéletes reggeli már ébredés után energiával látja el a szervezetünket, finom és ízletes, teljes értékű gabonát, fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. De vajon létezik az ideális reggeli?

Mivel kezdjük ma a napot?
Figyelnünk kell arra, hogy egyes reggeli alternatívák – mint például egy kakaós csiga – önmagukban fogyasztva nagyobb szénhidrát- és hozzáadottcukor-tartalma mellett nem tartalmazzák a kiegyensúlyozott reggelihez szükséges egyéb tápanyagokat, mint rostot, fehérjét, vitaminokat. Nem úgy, mint egy teljes kiőrlésű kenyérrel készült sonkás-zöldséges szendvics vagy egy adag NESTLÉ FITNESS gabonapehely sovány tejjel, gyümölccsel.

Mit érdemes reggelire fogyasztanunk?

Szénhidrátok: miből mennyit?
Fontos, hogy olyan reggelivel indítsuk a napot, amely biztosítja a megfelelő mennyiségű szénhidrátot: “Napi energiabevitelünk legnagyobb, kb. 50 százalékát összetett szénhidrátokból – gabonafélék, burgonya, rizs, hüvelyesek, élelmi rostok – kellene fedeznünk, amelyet az egész nap folyamán arányosan érdemes elosztani. Az energiabevitellel párhuzamosan, reggelire, ebédre, vacsorára 80 százaléknak, míg a kis étkezésekre 10-10 százaléknak kellene jutnia” – javasolja Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusa.

Mit érdemes reggelire fogyasztanunk?

Elcsábulni a cukor iránt: bűn vagy sem?
Az étkezés a tápanyagbevitelen túl egyben örömforrás is, amelyben igen nagy szerepet játszanak az édes ízek. Ha olykor elcsábulunk egy-egy édesebb falat láttán, egyáltalán nem biztos, hogy bűntudatot kell éreznünk, hiszen egy kis odafigyeléssel könnyen élvezhetjük az édesebb falatokat is. Válasszunk tej vagy gyümölcs alapú desszerteket, teljes értékű gabonát tartalmazó harapnivalókat, így reggelire is fogyaszthatunk valami édeset.

Mit érdemes reggelire fogyasztanunk?

+1 ötlet a kiegyensúlyozott reggelihez
A receptúrafejlesztéseknek köszönhetően a megújult natúr NESTLÉ FITNESS gabonapehely 30 százalékkal kevesebb cukrot tartalmaz. Ennek eredményeképp egy adag (30 gramm) mostantól mindössze 3,5 gramm hozzáadott cukrot tartalmaz, ami a WHO által ajánlott napi bevitel mindössze 7 százaléka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top