Életmód

A japán nők és a hongkongi férfiak élnek a legtovább

A japán nők és a hongkongi férfiak átlagélettartama a leghosszabb a világon, a 2014-es adatok szerint a japán nők születéskor várható átlagélettartam 86,83 év, a hongkongi férfiaké 81,17 év. A cikkből az is kiderül, hogy mi, magyarok, átlagosan meddig élünk.

A japán népjóléti minisztérium 49 országra és Hongkongra terjedő adatai szerint a japán nőket a hongkongiak követik 86,75 évvel, a spanyol nők a ranglista harmadik helyén állnak 85,60 évvel. 
A hongkongi férfiak után az izlandiak következnek listán 80,8 évvel és a japán férfiak követik őket 80,50 évvel. 

Az adatok a tárca szerint rekordot jelentenek, és “tükrözik az orvosi ellátás fejlődésében végbement folyamatot. Az átlagélettartam még tovább növelhető” – mondta a minisztérium illetékese, utalva arra, hogy folyamatosan javul a különféle betegségek, a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a tüdőgyulladás túlélési rátája. 

Forrás: //the-good-lifelog.com/
Forrás: http://the-good-lifelog.com/

A japán nők születéskor várható átlagélettartama egy év alatt 0,22, a férfiaké 0,29 évvel nőtt. A japán nők 1985 óta állnak a várható átlagélettartamot jegyző globális lista élén, egyetlenegyszer, 2011-ben a fukusimai földrengés és szökőár évében előzték meg őket a hongkongi nők. 

A KSH 2014. évi adatai szerint Magyarországon a nők esetében 78,91, a férfiaknál 72,13 volt a várható átlagélettartam.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top