Életmód

Nyári végi pánik? Felejtsd el! Ne folyjon el a szabadidőd!

Már augusztus elején hajlamosak lehetünk arra, hogy pánikba essünk a nyár végének közeledése miatt. Pedig még szeptemberben is sokáig jó idő lehet, és addig rengeteg programmal színesíthetjük a gyorsan száguldó hétköznapokat. Bloggerünk megosztotta velünk, hogy ő hogyan szokta kiküszöbölni a nyár végi pánikot.

Megosztom veled a trükkömet, amivel enyhítem az őszparámat.  Azt hiszem, elég egyszerű és gyorsan kivitelezhető a dolog. Ha szeretsz felírni dolgokat, esetleg feledékeny vagy, mint én, akkor fogd a kedvenc jegyzetfüzeted, és vedd számba, mik azok a dolgok, amik a hétköznapokban örömet okoznak neked. Kategóriákra és apróságokra is gondolj, írd le ezeket. Nálam ez így fest, szigorúan nem fontossági sorrendben:

1. Olvasás

Sokat ingázom hétköznap, ezért magazinok és könyvek olvasásával töltöm ki ezt az időt. 5-ből legalább 4 napon viszek magammal egy Marie Claire-t, Elle-t vagy más színvonalas olvasnivalót, így a tömegközlekedéssel töltött időmet átfordítottam szabadidővé.

Tipp: egy e-könyvolvasóval vagy táblagéppel akár több könyvet, magazint is magadnál tarthatsz egyszerre, és azt olvashatod, amihez épp kedved van.

2. Film

Imádom a filmeket, ha tehetném, mindennap megnéznék egyet, de mivel van itt még más is a listán, ezért beérem heti 1-3 filmmel is. Tapasztald ki, milyen műfaj működik nálad este lefekvés előtt – mert ugye egészen más szombat délután megnézni egy thrillert… 

Tipp: én az IMDB-n gyűjtöm a megnézendő filmeket egy listán, amiket láttam már, azokat pedig értékelem, így kapok egy idő után számomra érdekes ajánlásokat is az applikációtól. Itt böngészhetsz toplistákat is, kereshetsz színész alapján, szóval, ha filmimádó vagy, elő a popcornnal és csapó 1!

3. Szerelem, család, barátok

Ezt nem kell túlmagyaráznom, jó dolog szeretve lenni, és azokkal tölteni az időt, akik fontosak nekünk. Ehhez különösebb tippet nem tudok adni, de néha jó emlékeztetni magunkat arra, hogy az életünkben a szeretteinkkel töltött idő a legértékesebb. 

3. Utazás

Nálam ez egybemosódik az előző ponttal, mert egyedül nem szoktam utazni, de általában nem is utazni szeretek, mert néha macerás tud lenni, hanem simán máshol lenni.  Nincs jobb dolog annál, ha akár évente lehetőségünk van megnézni egy új helyet.

Még több tipp a listára a Pink Dust blogon!

Nyári végi pánik? Felejtsd el! Ne folyjon el a szabadidőd!

Te is úgy érzed néha, hogy elúszik a szabadidőd?
Ha kész a listád, már csak annyi lesz a teendőd, hogy tedd jól látható helyre a lapot, és mindennap iktass be egy kedvedre való programot a kötelező elfoglaltságok mellé. 

Nekem rendszeresen problémám volt a szabadidőm beosztásával, de amióta tudatosabban tervezem meg, ritkábban vagyok bosszús az elfecsérelt idő miatt, és kevesebbszer is fordul elő, hogy este úgy érzem, semmit nem tettem a magam kedvére.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top