Életmód

Minden a vízzel kezdődik – Görög Zita szépségápolási titka

Állandóan pakolásokkal és krémekkel kísérletezel, hogy a bőröd mindig a legjobb formáját mutassa? Nem te vagy az egyetlen! A bőr és a haj kívánatossá tétele olyan téma, ami már hosszú évezredek óta érdekli a nőket. Sokféle módszert, trükköt és praktikát vetettek már be azóta a szépülni vágyók, Görög Zita azonban most egy meglepően egyszerű tanácsot ad. "Mindig odafigyelek rá, hogy a bőröm a lehető legszebb legyen. Lágyított vízzel ez sokkal könnyebb, mert a bőrápoló krémeim is hatékonyabbá válhatnak!" – mondta el Zita arról, hogy hol kezdődik a hatékony bőrápolás.
Minden a vízzel kezdődik - Görög Zita szépségápolási titka

Talán nem is jutna eszünkbe, milyen fontos szerepe van a szépségápolásban a víz minőségének. Az igazság az, hogy a kalcium- és magnéziumionoktól megszűrt lágy víz segíthet nekünk, hogy a bőrünk selymessé és szebbé válhasson.

A lágy víz fontosságát a bőrápolásban már régen is ismerték, és például esővizet gyűjtöttek a hajmosáshoz, fürdéshez. Ez ma már sajnos nehezen kivitelezhető, főleg városi környezetben. Jó megoldást nyújthat, ha beszerzünk egy vízlágyító berendezést. A BWT AQA perla termékcsaládja (ilyet használ Zita is,) az egész háztartásnak képes lágy vizet szolgáltatni. A lágy víznek így nem csak a fürdőben tapasztalhatjuk meg az előnyeit, de a kevesebb vízkőlerakódás miatt a háztartási gépeink élettartama is növekedhet. A ruháink, törölközőink pedig kevesebb mosószer használatával is megőrizhetik természetes puhaságukat a mosás után.

Minden a vízzel kezdődik - Görög Zita szépségápolási titka

“Fantasztikus, milyen selymes a bőröm zuhanyzás után!” – Zita

Miért jobb lágy vízben fürdeni? A kemény vízben úgynevezett mészsók vannak. A szappannal és más tisztálkodószerekkel ezek reakcióba léphetnek, a bőrünkön pedig egy nehezen lemosható réteg alakulhat ki, ami a pórusokat is eltömítheti. Az eredmény? A bőrünket szárazabbnak, kevésbé szépnek találhatjuk. A lágy víz megoldás lehet a problémára, sőt hozzájárulhat, hogy a szappant és a tusfürdőt könnyebben lemossuk, így ennek maradékai nem maradnak ott a bőrünkön. Ha lágy vízzel mosunk hajat, tapasztalhatjuk, hogy a sampon jobban habzik, és öblítéskor könnyebben kimoshatónak találjuk. A keménységet okozó sók egy része a hajunkban maradhat, ami emiatt pedig az egy idő után fakóbbá és nehezebben kezelhetővé válhat.

Érdemes odafigyelni a víz hőmérsékletére és a zuhanyzás hosszára is: a túl meleg víz nem tesz jót nekünk, ahogy az sem, ha túl sokáig álldogálunk a zuhanykabinban. A víz legfeljebb 35-37 fokos legyen, és a 15-20 perc fürdésnél és zuhanyzásnál is bőven elég.

Minden a vízzel kezdődik - Görög Zita szépségápolási titka

A bőrápoló krémek és más szépségápolási termékek szükségesek lehetnek a kívánt eredmény eléréséhez, de ha szeretnénk, hogy mind a bőrünk, mind a hajunk bársonyosabbá és ápoltabb hatásúvá válhasson, ne felejtsük el Zita tanácsát: minden a vízzel kezdődik!

További információk!

Minden a vízzel kezdődik - Görög Zita szépségápolási titka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top