Életmód

Ezek a legjobb osztrák wellnesshelyszínek

A szabadtéri hétvégi programok helyett lassan ideje arccal a fűtött wellnesshotelek felé fordulni, hiszen az őszi és a hamarosan beköszöntő téli időszakban ezek a komplexumok nyújthatnak igazán üdítő és frissítő kikapcsolódást azoknak, akinek a téli költségvetésbe egy thaiföldi kirándulás vagy egy déltengeri hajótúra már nem fér bele. Lássuk, milyen wellnesskínálattal csábít minket nyugati szomszédunk!

Összeválogattuk Ausztria legjobb wellnesshoteljeit. Ezekben a komplexumokban minden elérhető, ami szem-szájnak ingere: itt garantáltan megfeledkezhetünk a meleg vizes fürdők, szaunák és ajurvédikus masszázsok világában az otthoni stresszről és rohanásról!

Hoteldorf Grüner Baum

Ezek a legjobb osztrák wellness helyszínek

Az Alpesi Wellnesshotelek Szövetségéhez tartozik például a Salzburg tartománybeli Bad Gasteinban található Hoteldorf Grüner Baum is. Az üdülőfalu 70 hektáron terül el, autómentes környezetben és összesen öt, tipikus salzburgi vendégháznak ad otthont. A “Gasteini termálvíz hetek” ajánlatcsomag magában foglal egy orvosi vizsgálatot, a radontartalmú termálvízben történő kényeztető fürdőket, egy víz alatti terápiás kezelést, masszázsokat és egy egészségeséletmód-előadást. Az 1000 méter magasan fekvő üdülőfalu különleges levegője kifejezetten jótékony hatással bír.

Hotel Erzherzog Johann

Ezek a legjobb osztrák wellness helyszínek

A stájer Bad Ausseeben található Hotel Erzherzog Johann vadonatúj kezelési koncepciója, az “A(lm)YURVEDA” a klasszikus indiai orvoslás alapfilozófiáját, valamint az alpesi hegyek nyújtotta természetes adottságokat egyesíti magában. A szükséges összetevők: a régióból származó, gyógyerővel bíró természetes anyagok, mint a só, az iszap vagy az encián, gyógynövények, mint a kakukkfű, valamint a helybéliek hagyományos receptjei. Adjunk ehhez egy csipet felüdülést, meditációt és egy kis alpesi élményt a Stenitzenalmon vagy a Zimitzalmon és egy jó adag friss levegőt. A Johann SPA-ban testre szabott (Vata, Pitta, Kapha) ájurvédakezelések várják a vendégeket.

Zedern Klang wellnesshotel

Ezek a legjobb osztrák wellness helyszínek

A kelet-tiroli Hopfgartenben található Zedern Klang wellnesshotel hangulatát elsősorban a régióra jellemző, fából és kőből történő építkezés jellemvonásai határozzák meg, de a szálloda emellett számos modern építészeti megoldást is felvonultat. A kényeztető kezelésekhez kizárólag természetes alapanyagokat használnak: a “Poszeidón” testradírhoz például tengeri sót, levendulavirágot és olívaolajat, míg az alpesi mézes cirbolyafürdőhöz tiroli hegyi mézet és cirbolyakivonatot.

Biohotel Daberer

Ezek a legjobb osztrák wellness helyszínek

A karintiai St. Danielben található Biohotel Daberer alpesi módra végzett öregedésgátló kezeléseket is kínál. A “St. Danieler fiatalítókúra” segítségével egy kicsit lelassítható az öregedés folyamata. A kezelések között szerepel egy lazító fürdő a szálloda saját Daniel forrásának vízében, egy izzasztó kúra a fatüzelésű erdei szaunában gyógynövényes felöntéssel és a szálloda tövében található hegyi patakban történő felfrissüléssel kombinálva.

Balance Resort Stegersbach

Ezek a legjobb osztrák wellness helyszínek

A Balance Resort Stegersbach nem csupán Dél-Burgenland legkiválóbb wellnessszállodájaként ismert, de a modern építészet egyik remeke is. A különleges komplexumban található Ausztria egyik legjobb fürdője, ahol a kifinomult Metabolic Balance Programmal kényeztethetjük magunkat, ami után a csúcsgasztronómia exkluzív fogásait élvezhetjük az 5 csillagos hotelban közvetlenül az ország legnagyobb golflétesítménye mellett. Megtalálható itt minden: Yin és Yang fürdő, tucatnyi merülő és úszómedence, szaunák, gőzfürdők, tornatermek speciális oktatókkal a világ minden tájáról, tibeti szerzetesektől a tamil jóga guruig. Speciális vinoterápiás kezelések, és ajurvédikus programok gazdagítják a kínálatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top