Életmód

A győztesek nem csupán szembenéznek a nehézségekkel

Egy barátnőm eléggé el van szontyolodva, úgy érzi, nem találja a kiutat, és nem tudja, merre induljon, hogyan építse fel az életét. Amikor beszélünk, mindig úgy érzem, hogy azt várja, én adjak ebben megerősítést vagy útmutatást számára…

És akkor egy mai hírlevélben az alábbi sorokat olvasom:

Ahhoz, hogy a dolgok jobbra forduljanak, a gondolkodásmódunkon kell változtatni. Például: a) Az akadályokat kitérőként fogd fel, ne zsákutcaként! A győztesek nem csupán szembenéznek a nehézségekkel, de meg is ragadják őket, tudva, hogy azok vezetnek a jövőbeli sikerekhez.
b) Halkítsd el magadban a bírálók hangját, és arra figyelj, hogy a legjobbat hozd ki magadból! Bárkinek, aki valaha valami nagy dolgot vitt véghez, előbb le kellett győznie a nemet mondókat.
c) Ha félsz, dicsőítsd Istent, míg hited helyreáll! Lehet, hogy beletelik egy időbe, de a dicsőítés és hálaadás sohasem vall kudarcot, sőt megerősít a továbbhaladásra.
d) Ha kudarcot vallasz, keresd benne a tanulságot, és emlékezz azokra az időkre, amikor sikereket értél el! Tépd ki a kétség gyomjait magadból, helyükbe ültesd a szentírási gondolatokat!
e) Ha csatába indulsz, képzeld magad elé, ahogyan Isten erejével győzöl – mert Istennel “… minden lehetséges” (Máté 19:26).
f) Ne a múltra összpontosíts, és ne aggódj a jövő miatt, a jelenre figyelj – arra tudsz legnagyobb hatást gyakorolni! Ne feledd, Isten azt mondta: “… élteden át tartson erőd!” (5Mózes 33:25).
g) Panaszkodás helyett dolgozz a megoldás keresésén, és akkor rá is fogsz találni.

A folytatásért kattints a Lótusz caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top