Életmód

Mit ajándékozzunk szalagavatóra?

Nagy kérdés, hogy vajon szoktak-e ajándékot adni szalagavatóra. A válasz pedig a következő: szokás kérdése. Nézzük a részleteket!

A szalagavató éve minden középiskolás számára kiemelten fontos. Dönteni kell a jövőt illetően, indulnak a felvételi eljárások, és gőzerővel készülni kell az érettségire, év végi vizsgákra. Ebben az évben több olyan esemény is van, ahol általában ajándékot is kapnak a diákok, ilyen például az érettségiosztás vagy a ballagás, hogy a szalagavató ajándékozós eseménynek számít-e az leginkább a család és a barátok szokásaitól függ.

Ajándékozzunk-e szalagavatóra?

A szalagavató elsősorban nem az egyénekről szól, hanem az osztályról, egy közösen átélt fontos korszak lezárásáról. A családtagoknak és a barátoknak pedig egyfajta köszönetnyilvánítás, hogy az egyes diákok mellett álltak, a fontos évek alatt. A műsor köszönet a tanároknak, osztálytársaknak, szülőknek, barátoknak. Tehát a dolog legkevésbé sem a tárgyi ajándékokról szól.

Persze, ha nagyon szeretünk ajándékozni,  vihetünk valami apróságot gratulációnak és, hogy legyen valami tárgyi emlék is az eseményről, de hacsak nem köt minket esetleg családi hagyomány, az esetleges nagyobb ajándékot, hagyjuk inkább a ballagásra.

A legnagyobb ajándék a szalagavatón, ha együtt örülünk a nagy napnak  a szeretteinkkel és a többi diákkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top