Életmód

Női parkolókat alakítottak ki az egyik szegedi plázában

Kifejezetten a nők részére alakítottak ki parkolóhelyeket az egyik szegedi plázában, melyek a biztonságot és nem az egyszerűbb megállást szolgálják.

A kifejezetten a nők számára kialakított parkolóhelyekkel a hölgyek biztonságérzetét szeretnék növelni az egyik szegedi plázában. Ezek a parkolóhelyek tehát nem szélesebbek, és nem az egyszerűbb megállást szolgálják.

A szegedi plázában egyetlen hölgy vásárolótól sem érkezett még panasz a biztonságra, ugyanakkor a zárt és sötét parkolóházakban az egyedül érkező nők joggal tarthatnak esetleges támadástól. Ezért is döntöttek a kamerával felszerelt, biztonságosabb parkolóhelyek kialakítása mellett a szegedi plázában.

Nyugaton bevett szokás a női parkolók kialakítása, sőt Németországban azt is kiköthetik a boltok, hogy a kamerával vagy őrrel megfigyelt helyeket kizárólag az egyedül érkező nők használhatják. Németországban van olyan parkoló, ahol a helyek 30 százalékát a nőknek tartják fenn – írja a 24.hu.

Női parkolók az egyik szegedi plázában

További parkolóhely témájú írások az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top