Életmód

Hálás vagyok a bátyámnak, hogy a húga lehetek – 10 dolog, amiért nagyon hálásak vagyunk a férfiaknak

November 19. a nemzetközi férfinap, aminek a lényege, hogy hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget. Nekünk meg az jutott eszünkbe, hogy most nem írjuk le, hogy keressenek ugyanazért a munkáért ugyanannyit a nők, és bánjon mindenki mindenkivel emberien attól függetlenül, hogy nő vagy férfi. Inkább összeszedtük azt, hogy miért vagyunk itt az NLCafé szerkesztőségében hálásak a férfiaknak.

1. Az apukámnak, hogy játszott velem a kiskoromban. Meg  azért, hogy jó fej apa volt mindig, még csak nem is kiabált velem soha, pedig lehet, hogy néha kellett volna. Hálás vagyok, mert derűs optimizmusra tanított, annak is erre a makacs változatára, ami a legnehezebb élethelyzetekben is mindig átveszi az irányítást. 

10 dolog, amiért nagyon hálás vagyok a férfiaknak

2. Legutóbb tegnap voltam hálás életem párjának, mert mikor egy fárasztó munkanap és egy jógaóra után este 8-kor hazaértem, terített asztal, friss tonhalsaláta várt.

3. A férfinek, aki csak úgy spontán módon lesegített a 7-es buszról, amikor látta, hogy a nagy estélyi ruhámban lesznek ezzel nehézségeim.

4. Hálás vagyok a kedvesemnek, mert tök evidens számára, hogy mindketten dolgozó emberek vagyunk, nem várja, hogy éltem árán is én legyek a mosás-főzés-takarítás univerzum ura, hanem zokszó, sőt kérés nélkül segít mindenben, tök egyenrangú partnernek tekint.

10 dolog, amiért nagyon hálásak vagyunk a férfiaknak

5. Nagyon hálás vagyok a keresztapámnak, aki egyszer, amikor gyerekkoromban majdnem megfulladtam egy rágótól, egy nagy hátbavágással megmentette az életemet.

6. Hálás vagyok annak az albán sofőrnek, ak,i miután majdnem balesetet okoztam az albán autópályán, nem elküldött a francba, hanem megnyugtatóan átintegetett, és rám mosolygott, hogy már minden oké.

7. Hálás vagyok az életem társának az érzésért, hogy visszaadta a biztonságérzetemet, és végre nem kell azon görcsölnöm, hogy minden nehézség EGYEDÜL az én vállamat nyomja, mindent nekem kell megoldanom, ha gond van, hanem van mellettem egy okos pasi, aki segít cipelni a terheket.

10 dolog, amiért nagyon hálásak vagyunk a férfiaknak

8. Hálás vagyok a bátyámnak, hogy a húga lehetek. Hálás vagyok neki azért a szoros és őszinte testvéri kapcsolatért, aminek életben tartásán ő is nagyon keményen dolgozik.

9. Hálás vagyok a 8 éves unokaöcsémnek azért, hogy visszahozta az életembe a vegytiszta szeretetet, azt, ami mindennél erősebb, ami mindent felülír, ami életet és értelmet ad.

10. A férfinak, aki a múltkor elbiciklizett mellettem, és látta, hogy lapos a bicikligumim, leállított, elővett egy pumpát, felpumpálta, és ment tovább.

10 dolog, amiért nagyon hálás vagyok a férfiaknak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top