Életmód

Egy szó, ami rendbe hoz minden kapcsolatot!

Tudtad, hogy csak egy szót kell gyakrabban kimondanod, és egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb, erősebb kötelék alakulhat ki kettőtök között? Pedig így van!

468 házas embert vizsgáltak kutatók, hogy bebizonyítsák, sokkal kevesebb is elég a boldog párkapcsolathoz, mint azt korábban gondolták.

A szakemberek a párok kommunikációját vizsgálták, és meglepő eredményre jutottak. Egyetlen szó elég a boldog párkapcsolathoz. 

Két szó, ami rendbe hoz minden kapcsolatot!

Ez az egy szó pedig nem más, mint a KÖSZÖNÖM!

A tanulmány bebizonyította, hogy a hála volt a legjelentősebb házastársi érzés, ami magasabb elköteleződést, azaz kevesebb válást eredményezett. Akkor is, ezt az érzést több negatív hatás is befolyásolta, viták, konfliktusok vagy egyéb rossz lépések.

Ha a párok gyakran mondtak köszönetet egymásnak, az fellendítette az egész család elégedettségérzését, mert ezzel elismerjük a partnerük értünk tett törekvéseit, plusz növeli az önbecsülését akkor is, ha éppen bizonytalankodott.

És azt sem árt kiemelni, hogy a kutatás azt is bebizonyította, hogy a hálás emberek általában egészségesebbek az átlagnál, mert jobban kezelik a stresszhatásokat, ritkábban alakul ki náluk depresszió és boldogabbak.

Köszönjük, hogy elolvastad!

Olvass tovább házasság témában!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top