Életmód

A bükki füvesember 10 legfontosabb tanácsa

Egészség nélkül nincs gazdagság, nincs boldogság, nincs élet – mondtam nektek legutóbbi bejegyzésemben, amelyben szintén Szabó Gyuri bácsi üzenetét tolmácsoltam. Ez lehet ennek a blognak is a mottója.

A szombathelyi előadásán a nyolcvanhét éves bükkszentkereszti, gyógynövényekkel foglalkozó “csodaember” két órán keresztül beszélt telt ház előtt. Előzmény bejegyzés gyanánt figyelmetekbe ajánlom a “bükki füvesember ABC-s könyvét” is, mentsétek le, lapozzátok sűrűn, a címre kattintva éritek el.

Íme a szombathelyi előadás vázlata:

1. Rágjanak rendesen, és nem híznak el!
Az emésztési zavarok oka a savasodás, ami annak köszönhető, hogy sok szemetet eszünk, és rosszul rágjuk meg az ételt. Ha az ember rendesen rág, nem tudja túlenni magát, nem hízik el, időben jelentkezik a telítettségérzés, ráadásul a nyál fertőtlenít.

2. Izzadjanak, legalább naponta 10 percet!
Az egészséghez, a fiatalos szervezethez elengedhetetlen a méregtelenítés, a máj és vese tudatos működtetése. Fontos lenne a tisztulás, napi szinten is, ezért sok folyadékot igyunk. A diólevél-, bodza-, nyírfalevél, csalán, mezei zsurló és galaj gyógynövény teák a legjobbak, ha méregteleníteni akarunk. Hagyjuk magunkat szabadon izzadni, naponta legalább tíz percet. Olyan dezodort vegyünk, ami nem tömíti el a hónaljban az izzadságmirigyeket, hanem csak szagtalanít.

A folytatásért kattints a Deluxe cafeblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top