Életmód

5 szuper karácsonyi tipp elfoglalt anyukáknak

Az anyukákra vár általában a dekoráció, a lakás kitakarítása, a főzés és a legtöbb karácsonnyal kapcsolatos teendő elvégzése. De íme néhány tipp, amivel nektek igyekszünk segíteni!

A karácsony – sajnos –, nemcsak úgy történik magától, hanem komoly előkészületeket igényel. A Mikulásnak is szüksége van segítőtársakra, mert egyedül valószínűleg nem tudná bejárni az egész Földet az Északi-sarkról.

De mit csinálj, hogy ne purcanj ki az ünnepek végére? Íme néhány időtakarékos ötlet.

X szuper karácsonyi tipp elfoglalt anyukáknak

Ne kézzel!
Ne kézzel írd meg az idei karácsonyi képeslapokat, töltsd ki inkább online! Manapság már annyiféle – akár mozgó – képeslap közül lehet választani, hogy biztos találsz majd az ízlésednek megfelelőt.

Passzold le
Idén passzold le a dekorálást és a karácsonyfa-díszítést. A család többi tagja is kiveheti a részét ezekből a feladatokból.

Automata fények
Idén ne te kapcsolgasd a házban vagy akörül a fényeket, vásárolj időkapcsolós karácsonyi füzéreket. Ez elsőre feleslegesnek tűnhet, de figyeld meg, mennyi felesleges időt pazarolsz el kapcsolgatással.

Minimalizáld a vacsorát
Nem kell a legtökéletesebb menüsort felsorakoztatni a karácsonyi asztalhoz. Elég, ha csak néhány fogást készítesz el, ebben az időszakban úgyis gyakran a kukában végzi rengeteg megmaradt étel. Idén legfeljebb kevesebbet dobtok majd ki.

Műanyag étkészlet
Ez az egyik leghasznosabb dolog a világon. Nem kell félni, hogy összetörik, és elmosogatni sem kell. Igaz, nem a leginkább környezetbarát megoldás, de egyszer az évben belefér.

Próbáld ki a tippjeinket, és írd meg, hogy melyik vált be nálad a legjobban!

Olvass tovább karácsony témában!

MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top