Életmód

Ezekkel árthatsz legjobban a hajadnak

Ezektől károsodik legjobban a hajkoronád.

A nők 40 százaléka megtapasztalja a hajtöredezést, amitől nemcsak szálkássá és fakóvá válik haj, de az egész hajszál egészsége is károsodik.

Íme néhány hajformázási baklövés, ami igazán rosszat tesz a hajnak.

Ezekkel árthatsz legjobban a hajadnak

Túlkényeztetés
Azt hiszed, jót tesz a hajadnak, de valójában nem tesz jót, ha túl sokszor mosol hajat, mert sérülékennyé teheti a hajszálak belső részét, és hajtörést eredményez.

Túlhevítés
Ha túl meleg levegőt fújó szárítót használsz, akkor a hajad elveszti simaságát és csillogását, ami a kutikula sérülésének eredménye. Ha hajat mostál, alaposan töröld át törölközővel, és közepes melegre állított hajszárítóval szárítsd meg.

Túlkezelés
A legtöbb hajfesték nem veszélyes, hacsak nem túl gyakran használják. Ez azt jelenti, hogy elvileg nem lehetne 120 napnál gyakrabban festetni, leszívni a színt vagy daueroltatni.

Túl szoros lófarok
A szoros hajgumi képes megtörni a hajszálakat, és erős nyomást fejt ki a hajhagymákra, ami miatt a hajszálak könnyen kihullhat, így akár kopaszodást is okozhat.

Ha betartod ezeket a szabályokat, csodálatos hajkoronád akár örökké tarthat.

Olvass tovább haj témában!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top