Életmód

2016 a divatforradalom éve lesz

A divat állandóan változik, mégis vannak olyan berögzülései, amiknek ideje lenne végleg búcsút inteni. Legyen 2016 a változás éve!

2015-ben is nagy változások indultak el a divat világában, gondoljunk csak a transznemű modellek felbukkanására, az egyre több túlsúlyos modell vagy hétköznapi nő szerepeltetésére a kampányokban. De lehetett modell Down-szindrómás kislányból is, sőt Franciaország a napokban tiltotta be a csontsovány lányok kifutóra engedését.

Így is maradt még pár dolog, amin a divatipar változtathatna, és erre az új év a legjobb alkalom!

Újra kell definiálni, hogy kiből lehet modell

2016 a divatforradalom éve lesz?

Miért csak éteri szépségeken látnánk a ruhákat, mikor mi, hús-vér nők fogjuk viselni őket? A 175 centis magasságnak és a meghatározott méreteknek befellegzett: szomjazzuk a valóságot, és kinőttünk az illúziókból.

Többféle alak jelenjen meg a reklámokban

Bár szépen, lassan haladunk, még mindig aránytalanul sok a Barbie-baba alkat a reklámokban. Sok tervező fennhangon hirdeti, hogy valódi nőknek tervez, modellnek mégis mindig ugyanazokhoz a sémákhoz nyúl vissza. Valóban nagyobb kihívás nem tökéletes alkatra tervezni, de itt az ideje belevágni.

Mindenkihez szóljon a divat

2016 a divatforradalom éve lesz?

Attól, hogy valaki ortodox zsidó vagy muszlim, mozgássérült vagy túlsúlyos, ugyanúgy fogékony lehet a divatra! Ezért meg kell találni a módot, hogy mindenki hozzájusson a vallásához, identitásához, ízléséhez, alakjához passzoló, mégis divatos holmikhoz.

Le a méretekkel!

Az XS vagy az XL stigmája levakarhatatlanul hozzáragad önképünkhöz és önbecsülésünkhöz. Megoldást jelenthetne, ha nem elneveznék, csak tényleg simán, számszerűen méreteznék a ruhadarabokat. Hiszen egyikünk sem egyértelműen “extra kicsi” vagy “átlagos”.

Forrás: Popsugar 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top