Életmód

Ha kimondod, megtörténik!

Hogy miért mondják azt, hogy a szavak varázslatos erővel bírnak? És miért az optimisták a beszédesebb emberek? És miért tuti recept egy kapcsolat megtartására a beszélgetéskúra? Elmondom.

Nem újdonság, hogy a tudomány elméleti és gyakorlati (empirikus) vizsgálatokkal is igazolta már a tényt, hogy a szavaknak gyógyító, vagy éppen romboló erejük van. Én magam sem arra akarom most terelni a szót, hogy milyen okosak a tudósok, mi pedig mennyivel boldogabban élnénk, ha tudatosabban figyelnénk a kimondott (és a leírt) szavaink hatására. Ebben a cikkben azt foglalom össze, hány és milyen élethelyzetben segítene számunkra a továbbélésben és a siker elérésében, ha az átgondolt szavak erejére, a kommunikációra hagyatkoznánk.

A nyelv vezérli a gondolkodást

Mivel nyelvünk a leginkább cizellált kifejező eszközünk a társadalmi érintkezések során, hatalmas szerepe van az egyének közti kommunikációnak a döntések meghozatalában, a tanulásban, a párkapcsolatok működésében, a sikeres üzletkötésekben és még sorolhatnám (fogom is lentebb). Igaz, a vizualitásra hagyatkozva is kiválóan tájékozódhatunk legtöbben, mégis a szótól, a szavak mondattá szerkesztésétől lehetünk hatásosak és hatékonyak a mindennapok kihívásai során.

A folytatásért kattints a Nőfejlesztő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top