Életmód

Így kerestem és találtam új állást munka közben

Amikor teljes munkaidőben dolgozik az ember, nem egyszerű megoldani az állásvadászatot, de ha megszívleled az alábbi praktikus tanácsokat, lebukás nélkül keresgélhetsz a kínálkozó lehetőségek között.

Két fontos szabályt fektettem le, amelyek betartására neked is érdemes odafigyelned. Először is megfogadtam, hogy az álláskeresés miatt nem romolhat a teljesítményem, nem késhetek a határidők betartásával és nem vehetem félvállról a rám bízott feladatokat csak azért, mert gondolatban már máshol dolgozom. Előfordult, hogy emiatt a hajtósabb időszakokban napokig nem tudtam az álláskereséssel foglalkozni, vagy ha mégis, akkor az az ebédszünetem rovására ment, nem pedig a munkaidőmből “csíptem le”.

Tartsd titokban az álláskeresést

 

A másik, amit szerintem jó, ha megszívlelsz, hogy alaposan megválogatod, kinek beszélsz arról, hogy állást szeretnél változtatni. Én csak egy, hozzám igazán közel álló kollégámnak mondtam el, mert tudtam, hogy megbízhatok benne, és nem fogja elpletykálni senkinek. Ha te sem szeretnéd, hogy futótűzként terjedjen a híre annak, hogy szeretnél kereket oldani, inkább tartsd titokban az álláskeresést.

Így kerestem és találtam új állást munka közben

Az önéletrajzomat és motivációs levelemet otthon írtam meg, hiszen ez összpontosítást igénylő feladat, amire érdemes elég időt szánni, nem jó, ha munka közben egy telefonbeszélgetés közben dobod össze. A dokumentumot, amiben elmentettem, csak a legritkább esetben nyitottam meg a munkahelyemen, hiszen a monitoromra pillantva egy másodperc alatt világossá válhatott volna bárki számára, hogy “miben sántikálok”.

A folytatásért kattints A munka gyümölcse caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top