Életmód

Élhető fitnesz anyukáknak és dolgozó nőknek

A múltkor egy csodálatos edzőlány egy vendéggel konzultált a teremben, ahol dolgozom. Róla tudni kell, hogy két fitneszversenyt nyert és eleve gyönyörű, és úgy egyáltalán: le a kalappal mindazért, amit elért.

A beszélgetés azonban akkor kezdett köztük megrekedni, amikor a vendég közölte, hogy hány órában dolgozik és hány gyereket nevel. Szívesen betartja a fitnesztervet (az otthonában), és betartja a táplálkozási szokásokat, amennyire tudja, de néha bizony este 6-kor ér haza és akkor kezdi el még a “2. műszakot” a gyerekekkel és háztartással, és kíváncsi lenne, hogy ha egy héten 5 ilyen nap van, akkor mikor és hogyan eddzen.

A válasz bizonytalan volt: kora reggel vagy este, és küzdj az álmaidért. Nos örültem, hogy tanúja lehettem a beszélgetésnek, mert bizony ilyenkor tudatosul bennem, hogy mekkora különbség van néha életmód és életmód között.

Íme a fitneszszabályok

Vannak ugye az alap fitneszszabályok: az étkezéssel, edzések számával, terhelésével kapcsolatban, és persze hogy mennyit aludj, meg sok más apróság. Aki mindent betart ezek közül, részletekbe menően és (ami még fontosabb) nagyon következetesen, az fitneszmodell is lehet. Aki abszolút nem tart be semmit a helyes életmóddal kapcsolatban, az megbetegszik és elhízik (bár valójában a túlsúly is egy betegség).

És van az a réteg, akik szeretnének jó közérzetet, egészséges testet, egy élhető napirendet, sok időt a szeretteikkel. Nos, vannak edzők, akik az ő számukra NEM tudnak alternatívát kitalálni, mert ők a saját (néha nagyon-nagyon profi) szabályaikban hisznek, a szerint élnek.

A folytatásért kattints a Fitneszanyu caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top