Életmód

Kiderült, miért bunkók a bunkó emberek

A spanyolviaszt ugyan nem találták fel, de egy tudományos kísérlettel bebizonyították, hogy a durva személyiség a durva környezet következménye.
Kiderült, miért bunkók a bunkó emberek

Ha felmész bármilyen Facebook-oldalra, nem kell sokáig görgetned, hogy durva, rosszindulatú kommentekbe ütközz. Témától függetlenül mindig vannak olyanok, akik bunkó stílusban kötekszenek.

A Yale egyetem kutatói úgy döntöttek, a végére járnak annak, miért viselkednek egyesek szuperkedvesen, mások pedig végletesen bunkón. Ehhez egy játékot fejlesztettek ki, amiben két opcióból választhattak a résztvevők: hogy segítőkészek lesznek-e a játék során, vagy öncélúak. Az eredmény szerint, az befolyásolta a legjobban a hozzáállásukat, ahogy a többiek viselkedtek.

A tanulság tehát, hogy a környezet mindennél jobban formálja egy ember személyiségét. Az alaptermészetnél fontosabb, milyen nevelést kapunk. Így hát ha legközelebb valami bunkóssággal szembesülsz, gondolj az illető hátterére, és legalább te légy kedves!

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top