Életmód

Ennyit várj az edzéssel evés után

Ne a rossz időzítés miatt csússzon el az edzésed eredményessége!
Mennyit várj az edzéssel evés után?

Sajnos az edzés beiktatása a zsúfolt napunkba még nem minden: arra is oda kell figyelnünk, hogy az edzés előtt mennyi idővel ebédeljünk. A rosszul időzített étkezés ugyanis könnyen taccsra vághatja az erőfeszítéseinket. Ha teli hassal vágsz neki az edzésnek – legyen az jóga vagy kondizás –, nemcsak lomhának és nehéznek érzed majd magad, hanem az emésztési ritmusod is fölborulhat. És a legutolsó dolog, amit szeretnél, hogy az edzés után is telinek érezd magad, ugye?

Az ideális tehát, ha a főétkezés az edzést 2-3 órával előzi meg. Egy órával edzés előtt pedig egy maximum 200 kalóriás egészséges nassolnivalót engedélyezhetsz magadnak.

Ha csak reggel tudtál helyet szorítani a mozgásnak, akkor viszont ne indulj el üres gyomorral! Próbálj ebben az esetben is egy órával az edzés előtt valami könnyű táplálékot magadhoz venni, például egy egészséges reggeli formájában.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top