Életmód

Sokkal erősebb lehetsz egy friss citromtól

A citrom nemcsak arra jó, hogy hatalmas mentás limonádét csináljunk belőle – ez a gyümölcs erősíti immunrendszerünket, fokozza energiaszintünket és éberségünket, egyszóval igazi erőt adó csodaszer.

Többnyire tudjuk, hogy a citromban rengeteg a vitamin, de általában megelégszünk annyival, hogy egy kiskanálnyi levet belenyomunk a teánkba, vagy facsarunk valamennyit a pohár aljába, hogy aztán vízzel és cukorsziruppal megbolondítva limonádé legyen belőle. Pedig a citrom annyi mindenre jó, hogy nem is gondolnád.

A citromsavnak, a rengeteg C-vitaminnak és kalciumnak köszönhetően a citrom erősíti immunrendszerünket, és ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben, de a limonén nevű vegyület állítólag még a ráktól is megvédi sejtjeinket.

Sokkal erősebb lehetsz egy friss citromtól

Bár a citromot savasnak érezzük, szervezetünkben mégis segíti a savtalanítást, így csökkentheti a gyulladást vagy az ízületekben fellépő kellemetlen fájdalmat. Arról nem is beszélve, hogy a citrom javítja a kedélyállapotot, fokozza energiaszintünket és még éberségünket is.

Ehhez persze érdemes a citrom minden részét felhasználni: a levét a legegyszerűbb meginni, vagy rányomhatjuk salátákra, más ételekre, de a héját is érdemes lereszelve elfogyasztani.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top