Életmód

Ettől nem hízol el: bogyósok, hagyma és bor

Kutatások szerint a flavonoidoknak nevezett növényi anyagok segítenek megelőzni a hízást, akár némi súlyveszteséghez is vezethetnek.

Egy vizsgálat során a kutatók  több mint 124 000 középkorú és idős ember étrendjét és életmódját kielemezve arra jutottak, hogy akik flavonoidokban gazdag étrenden élnek, kevésbé hajlamosak a hízásra. Úgy vélik, a flavonoidok serkentő hatással vannak a metabolizmusunkra, ami azért jó hír, mert annak hátterében, hogy a 18–49 év közötti lakosság évente fél-egy kilót hízik, többek között a lelassult anyagcserét vélik okként felfedezni. (Meg persze a mozgásszegény életmódot, a korral óhatatlanul csökkenő izomtömeget és a hormonális változásokat.)

A bogyósok tuti flavonoidforrást jelentenek
A bogyósok tuti flavonoidforrást jelentenek

Aki tehát odafigyel arra, hogy flavonoidokban gazdag étrendet tartson, máris tett valamit azért, hogy ne hízzon el. Ilyen a legtöbb bogyós gyümölcs, a banán, a hagyma, a paprika, a zöld tea és a zeller. És ha némi borral öblítjük le a gyümölcsöket, máris kipipálhatjuk az ajánlott napi flavonoidbevitelt. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a flavonoidoktól még a szexuális életünk is megtáltosodhat.

Forrás: cnn.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top