Életmód

Transznemű diák az egyetlen fiú az iskolában

Lányiskolában kezdte meg tanulmányait, és év eleji nemváltása után is ott folytatja a 13 éves Jordan Morgan.

Jordan lányként, Elizabeth néven született, és a családja mit sem sejtett a valódi érzéseiről, amíg tavaly év elején azt nem mondta nekik, hogy szerinte ő leszbikus. Majd októberben azzal állt az anyja elé, hogy fiúnak érzi magát, és nemet akar váltani. “Nagyon nehéz folyamat volt elfogadni, hogy elveszítem a lányom, és lesz helyette egy fiam. Sok kiborulás és önvád szegélyezte ezt az utat – mesélte az anya, Diane. – De végül is megmaradt ugyanannak a kedves, vicces, bátor, okos gyereknek, aki volt, én pedig lassan elfogadtam a helyzetet.”

Elizabeth volt, Jordan lett
Elizabeth volt, Jordan lett

Jordan már évek óta tudta, hogy más, mint a többiek, de általános iskolában viselhetett nadrágot és focizhatott a fiúkkal. Ebben a lányiskolában viszont, ahová most jár, mindenkinek kötelező a szoknya – neki is. A barátai és az iskola elfogadta, hogy januártól fiúként tér vissza közéjük, de a szigorú öltözködési szabályokon az ő kedvéért sem akarnak változtatni.

A teljes nemváltásra mindenesetre még várnia kell Jordannek, mert a törvények szerint sem hormonterápiára, sem nemváltó műtétre nincs lehetősége 18 éves kor alatt.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top