Életmód

Okosodj csokival!

Ürügy kell, hogy ehess végre egy kis csokit? Mi találtunk egyet!

A csokoládéevés hosszú ideig igazi bűnténynek számított a táplálkozási szakemberek szemében, de az utóbbi időben egyre-másra derül fény áldásos hatásaira. Legutóbb például azt derítették ki, hogy a heti legalább egyszeri csokoládéfogyasztás serkentően hat kognitív funkcióinkra.

A vizsgálat során a kutatók három évtizedre visszamenően térképezték fel az alanyok csokoládéfogyasztási szokásait, majd vizsgálták a memóriájukat, a felfogóképességüket, a koncentrációképességüket és más kognitív funkcióikat. Azt találták, hogy akik hetente legalább egyszer ettek csokit, jelentősen jobban teljesítettek a feladatok során, mint akik ritkábban vagy soha nem hódoltak az édesség élvezetének.

Szabad a pálya!
Szabad a pálya!

További jó hír, hogy az eredmények nemcsak az étcsokoládéra vonatkoznak, hanem a tej- és a fehér csokira is, pedig a csokoládé előnyeit kutató korábbi vizsgálatok szinte mindegyik csak az étcsokoládét tartotta bizonyos mennyiségben jótékony hatásúnak.

Forrás: medicalnewstoday.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top