Életmód

Fotós trükkök mobillal – Így lesznek jók a nyaraláson készült telefonos képeid

A borongós téli napok után ideje körbenézni a légitársaságok oldalain, hiszen a tavaszi hónapokban is rendkívüli repjegyárakra bukkanhatunk, ha kedvünk támadna egy áprilisi kiruccanáshoz valamelyik fővárosba. Akarva se találhatnánk jobb alkalmat egy kellemes sétához a bimbózó Tuileriák kertjében, egy finom cappuccinóra a Piazza di Spagnán egy barátnőddel, vagy egy romantikus gondolázásra a velencei naplementében a Sóhajok hídja alatt. Az időjárás és a kedvező árú jegyek adottak, miért hömpölyögnél a tömegben a forgalmas főtereken augusztusban a hőségben, amikor most is kiruccanhatsz a legszebb európai városok bármelyikébe?

 

Alábbi tippjeinkből megtudhatod, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned a nyaralásról szóló virtuális tudósításod alkalmával egy szelfi készítésekor, vagy hogyan mutasd be barátaidnak az úti célod irigylésre méltón vonzó szemszögből.

Fotós trükkök mobillal - Így lesznek jók a nyaraláson készült telefonos képeid

1. Csak alulról ne!

Ha már szelfi, NE legyen kövér! Már ami a nyak alatti “kedves kis” gyűrődéseket illeti. Egy alulról készített fotón Kate Moss-nak is tokája van, és te is könnyen kétségbeeshetsz a fotód láttán, ha nem találod el a megfelelő szöget. Fontos, hogy ha magadról készítesz képet, a karod legyen egy vonalban (vagy kicsit magasabban) a fejed vonalával. Minél magasabbra emeled a telefonod, annál karcsúbbnak tűnik az arcod, míg mélyebb pozícióból kattintva pont az ellentétes hatást éred el. Az áll mozgatásával is játszadozz nyugodtan, emeld vagy hajtsd le pár centit, ahogy neked jobban tetszik.

2. “Csakis a jó profilomból, kérlek!”

Bizonyára te is sokszor hallottad már ezt a kívánságot a kamera előtt álló alanytól, nem alaptalanul. Egy jó kép titka nagyrészt a megfelelő pozíción múlik, amihez sokszor csak annyi kell, hogy egy pár centit oldalra fordítod a fejed. Szelfik készítésénél hamar megtalálhatod, melyik a jobb profilod, de egyszerűbb, ha otthon a tükör előtt megfigyeled, vagy megkéred az útitársad, hogy segítsen megállapítani, hogy mégis melyik az arcod “szebbik” fele.

3. Egy jó filter csodákra képes

Ha éppen Angliába sikerül jegyet vadásznod egy tavaszi hétvégére, nem fog meglepetésként érni a szeszélyes brit időjárás. A napi tudósítás természetesen nem maradhat el, így ha ma nem sikerül rózsaszínű napnyugtát fotóznod a London Eye-jal a háttérben, ne csüggedj, hiszen egy alapjáraton szürke fotóból is lehet népszerű megosztás! A színhőmérséklet és szaturizáció feltolásával máris melegedett 10 fokkal a hőmérséklet, és a nap is kisütött!

4. Kerüld a felesleges objektumokat

Nincs is annál kiábrándítóbb, amikor egy impozáns műemlék megörökítésébe belesétál egy rikító kabátos járókelő vagy ott marad a narancssárga kuka a bal oldalon. Figyelj a kompozícióra, és ha kell, várj 2 percet, amíg eltűnnek a zavaró tényezők, vagy tégy egy lépést előre, amennyiben szükséges. Ugyanakkor sokszor megelőlegezheti a fotó sikerét, ha a Montmartre utcáin éppen elsétál egy svájcisapkás öregúr dalmatákkal, és te éppen akkor kattintasz a telefonoddal.

Fotós trükkök mobillal - Így lesznek jók a nyaraláson készült telefonos képeid

5. Legyél szimpatikus!

Még ha ez teljesen alapvetőnek is tűnhet, sokszor nem azt a hatást váltja ki egy nyaralás alatt posztolt fotó, mint amit a feladója szándékozott. A drága koktélok és vacsoracsendélet helyett ossz meg inkább egy közös képed az útitársaddal, ahol mindketten mosolyogtok, és le sem tagadhatnátok, hogy a megérdemelt nyaralásotokon fantasztikusan érzitek magatokat! Máris kevesebb irigyetek lesz, de annál több őszinte kedvelés.

Ha kedvet kaptál egy tavaszi kiruccanáshoz, próbáld ki az általunk tanácsolt mobilos fotótrükköket, és mi garantáljuk, hogy a nyaralás során kedves bókokban és dicsérő kommentekben nem lesz hiány!

Még több fotó és nyaralás az NLCafén: 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top