Életmód

Megosztási trükkök és tippek – Így alakítsd az imázsod a közösségi oldalakon

Neked is van olyan ismerősöd, akivel évek óta nem találkoztál, mégis betéve tudod, hogy mi volt a reggelije, milyen időközönként jár edzeni és melyik szórakozóhelyeken fordul meg a leggyakrabban? Ez a jelenség nem más, mint a közösségi média kiszámítható hatása, ami sokakat magába szippant és eltünteti a titokzatosságot. A korszellem megkívánja, hogy folyamatosan elérhető és látható légy, ezért ismerőseink posztjai hatására mi is késztetést érezhetünk rá, hogy minél gyakrabban posztoljunk.

 

Mégsem minden arany, ami fénylik, és a legtöbb social media “sztár” élete sem fenékig tejfel, de ha ezt az életet akarod, akkor építsd tudatosan az imázsod a világhálón. Alábbi tippjeinkből megtudhatod, milyen típusú megosztásokkal növelheted népszerűséged, és mi az, amit jobb, ha megtartasz magadnak.

Megosztási trükkök és tippek - Így alakítsd az imázsod a közösségi oldalakon

1. Feltérképezés

Figyeld meg, hogy mi az, amire az ismerőseidnek igénye van, milyen megosztásaid voltak eddig a legnépszerűbbek, és melyek azok, amikre alig érkezett egy-két kedvelés. Ne ossz meg olyan tartalmakat, amelyek nem érdekelnek másokat, mert így könnyen unalmassá és beskatulyázhatóvá válhatsz. Alakítsd ki a saját imázsod aszerint, hogy minek volt eddig sikere az adatlapodon, legyen az a saját receptek megosztásától kezdve az utazásaidról való fényképes beszámoló, vagy légy te a véleményvezér, akinek megosztásaiból tájékozódnak ismerőseid a legfrissebb aktualitásokról.

2. Csak mértékkel!

Ha érdekesnek szeretnél tűnni, ne posztolj óránként, hanem limitáld a megosztásaidat heti vagy napi egy posztra. Így könnyen szelektálhatod a megosztani kívánt tartalmat, és végeredményben csak az kerüljön ki, amit igazán érdemesnek tartasz megmutatni a közönségednek. Ha ma már feltöltöttél egy képet a brunchodról, ne jelentkezz rá két órára egy újabb képpel a Starbucks kávédról, mert az már senkit sem fog lázba hozni, de másnap máris érdekesebb lehet.

3. Szelektálj

Amennyiben inkább a félénk felhasználók csoportjába tartozol – aki még az esküvői fotóját sem merte beállítani új profilképének –, merd magad megmutatni! Az emberek sokkal jobban szeretik és érdekli őket azok az események, amelyek nagyobb jelentőséggel bírnak, így bátran töltsd fel a szülinapodon készített fotót a barátaiddal, vagy egy csajos este előkészületeit. Persze a hajnali órákban jobb, ha mellőzöd a közösségi médiát, mert az elmosódott szelfikre és mámoros megosztásokra nem biztos, hogy büszke leszel másnap.

Megosztási trükkök és tippek - Így alakítsd az imázsod a közösségi oldalakon

4. Csak is a jóízlés határain belül…

Sajnos a befolyásolható tinilányoknak nehéz lehet megmagyarázni, hogy hiába a példaképük Kim Kardashian, NE posztoljanak meztelen képet magukról az Instagramra, hiszen a legtöbb tizenéves könnyebben hisz vakon követett példaképük imázsának és az 1,5 millió lájknak Kim fedetlen képe alatt, mint a józan észnek. Ugyanakkor nemcsak a meztelen képek lehetnek mások számára kompromittálóak, hanem a kép háromnegyedét beterítő push-uppolt dekoltázs és a csücsörítő tükrös szelfik is a téves és inkább közönséges lájkgyűjtő módszerek közé tartoznak. És igen, az ágyban készített, csupán a fehér takaróval fedett meztelen felsőtestű páros szelfik sem izgatnak senkit, így ezt mindenki csinálja csak saját felhasználásra.

5. Légy figyelmes!

Nem csak a szülinapokat érdemes számon tartani a Facebookon. Figyeld az aktuális eseményeket, nemzetközi történéseket, és próbálj meg úgy posztolni, hogy a megosztásaidban mindig reflektálj valamilyen aktualitásra. Például ha nőnapon nemcsak a virágcsokrodat fotózod le a másik száz lelkes női virágos megosztás mellé az üzenőfalon, hanem megosztod Emma Watson HeForShe kampánybeszédét (https://www.youtube.com/watch?v=Gf2E1Xmmpys) máris érdekesebbnek tűnsz majd.

Természetesen az alapelv az, hogy ne online éld az életed, de a fenti praktikákkal sikeresen menedzselheted az imázsod a közösségi oldalakon is.
Mutasd meg, hogy milyen érdekes vagy valójában, a kevesebb több elvén!

Még több celeb az NLCafén: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top