Életmód

5 tanács, ami segít, ha épp kátyúban érzed magad

Néha olyan érzésünk van, hogy most aztán végünk, még a nap sem úgy süt ránk, mint másokra, és tényleg minden összeesküdött ellenünk. Ilyenkor van szükségünk erre az 5 pontra, hogy össze tudjuk szedni magunkat.

Az életünk során olykor olyan helyzetekbe keveredünk, amelyekből nem látunk kiutat és elveszítjük a talajt a lábunk alól. Beleragadunk a szenvedés ördögi körébe, ahonnan nem vesszük észre a fényt az alagút végén. Legyen szó szerelmi csalódásról vagy nagy anyagi veszteségről, esetleg csak arról, hogy bal lábbal keltél fel reggel, mindig azt nézd, mid van, ahelyett hogy azt vizsgálnád, mit vesztettél. Mert nem az számít, mit vesz el tőled a sors, hanem hogy mit kezdesz azzal, amit meghagy neked.

Íme 5 tanács, ha a nyakadba szakadt a világ összes gondja:

1. A fájdalom a fejlődés része

Néha az élet bezár egy ajtót, hogy jelezze, itt az ideje tovább lépni. Ez egy jó dolog, még akkor is, ha jelenleg csak az orrod előtt lévő zárt ajtót látod. Kell egy kis nyomás ahhoz, hogy változtass. Minden nagy siker előtt van egy kis szenvedés, ez olyan törvényszerűség, amit senki sem kerülhet el. Az rajtad múlik, hogyan kezeled ezt az időszakot: légy türelmes, egyszer csak összeáll minden, és látni fogod, miért volt szükséged erre a fájdalomra.

5 tanács, ami segít, ha épp kátyúban érzed magad

2. Az életben minden átmeneti

Minden elmúlik. Esik az eső, aztán eláll. Felhorzsolod a térded, ami meggyógyul. Sötétség után jön reggel a világosság. A napfelkelte minden reggel emlékeztet az állandó változásra, mégis valahogy elfeledkezünk róla. Nem tart örökké a rossz periódus sem, ahogy a jó sem. Ha most jó az életed, élvezd, ha pedig rossz, akkor ne aggódj túl sokat. Egyik állapot sem tart a végtelenségig. Attól még, hogy most nem könnyű az életed, nyugodt szívvel nevethetsz és ráébredhetsz, hogy minden pillanatban egy új esélyt kapsz egy jobb életre.

3. Az aggódás és panaszkodás nem változtat semmin

A panaszkodással csak magadat ásod még mélyebbre a gödörben. A panaszkodók általában nem cselekszenek, nem tesznek lépéseket, hogy jobbá tegyék az életüket. Pedig még mindig jobb megpróbálni és elbukni, mint nem csinálni semmit. Ha ma panaszkodsz a tegnapra, nem lesz jobb tőle a holnapod. Inkább azon tűnődj el, mit tehetnél konkrétan még ma, hogy jobban érezd magad az életedben.

4. Mások negativitása nem a te problémád

A legjobban azzal tudsz visszavágni a környezeted károgására, ha pozitív maradsz a sok negatív vélemény között is. Ha le akarnak húzni a saját szintjükre, csak mosolyogj. Soha ne engedd, hogy más emberek keserűsége megváltoztasson téged. Mindenekfelett pedig ne akarj senkit sem lenyűgözni, aki azt mondja neked, hogy nem vagy elég jó. Csak azért dönts a változás mellett, mert jobb jövőt szeretnél teremteni magadnak, és egy pillanatig se törődj vele, mit szólnak hozzád mások.

5. A legjobb, amit tehetsz, hogy folytatod, amit elkezdtél

Ne félj visszaülni a lóra, próbálkozz, szeress, élj és álmodj újra. Ne hagyd, hogy egy nehéz élethelyzet megkeményítse a szíved. Az élet legjobb leckéi mindig akkor érkeznek, amikor a legrosszabb periódusban vagyunk. Lesznek olyan időszakok, amikor úgy tűnik, minden a lehető legrosszabbul megy, ilyenkor úgy érezheted, hogy megrekedtél, és már örökké egy helyben fogsz toporogni. De tudd, hogy néha a legrosszabbon kell átmenned ahhoz, hogy a legjobbhoz érkezz meg.

Az élet nem könnyű, de rengeteg erő van benned. Erő van a nevetésben, bátorság van az egyediségedben. Ne stresszeld magad olyan dolgokon, amiken nem tudsz változtatni, inkább egyszerűen csak éld a saját életed úgy, ahogy neked a legjobb.

Minden reggel tűzd ki ezt a to do listát magadnak, és kövesd estig, garantáltan jobban érzed magad pár nap múlva:

  • Gondolkodj pozitívan.
  • Egyél egészségesen.
  • Mozogj valamit.
  • Aggódj kevesebbet.
  • Dolgozz keményen.
  • Nevess gyakran.
  • Aludj mélyen.

Hack Life

Olvass még több motiváló tanácsot:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top