Életmód

8 apróság, amitől jobban indulhat a napod

A reggelekre a legtöbben úgy tekintünk, mint szükséges rosszra, amikor nyögve fel kell kelni, elkészülni és lehetőleg nem morogva bemenni a munkahelyünkre. Pedig lehet ennél sokkal könnyebb is a napindítás, ha pár apróságot megteszünk felkelés után.

Megéri megtalálni a tippek között azokat, amik neked működnek és tényleg jobban indul tőle a napod, mert a tudomány azt mondja, hogy azoknak az embereknek, akiknek örömteli a reggel, sokkal jobb lesz a nap további része. Ha ez azon múlik, hogy reggelizel vagy hogy citromos vizet iszol és guggolsz tízet, akkor érdemes ennyit megtenni magadért minden reggel.

8 apróság, amitől jobban indulhat a napod

8 apróság, amitől energikusan kezdheted a napot:

1. Minden reggel ugyanabban az időben kelj fel

A napi rutin nemcsak a gyerekeknek fontos. Ha ugyanakkor kelsz fel mindennap, akkor megbízhatónak érzed magad, és úgy ébredsz, hogy felkeléskor már egy feladatot megoldottál. Egy ilyen rutin nélkül pedig tudat alatt úgy érezheted, hogy az életed káosz, és nem tudod irányítani a tetteidet.

2. Igyál egy nagy pohár citromos vizet

Csak mert felébreszt agyilag és testileg is. Felpörgeti az anyagcserédet, és még a bőröd is simább lesz tőle. Miután megittad, várj 15 percet a reggelivel.

3. 10 percig mozogj valamit

A pulzusszámodat emeld meg. A kutatók azt találták, hogy azoknak, akik reggel tíz percig valamilyen testmozgást végeztek, sokkal pozitívabbá vált a hozzáállásuk a naphoz, és még tele is lettek energiával.

4. Egyél reggelit a kávé előtt

A legjobb sorrend az egészséges és örömteli reggelért:

  • Hidratálj: citromos víz
  • Egyél laktató reggelit
  • Idd meg a kávéd

5. Nyújtsd meg a hátad

Az izmaid elgémberedtek alvás közben, úgyhogy érdemes úgy felkelni, hogy rögtön csinálsz pár domborítást-homorítást. Főleg, ha ülőmunkát végzel, szüksége van a hátadnak arra, hogy jól megnyújtsd alvás után.

6. Zuhanyozz hideg vízzel

Kicsit mazochistán hangzik, de Katherine Hepburn is a hideg vizes zuhanyra esküdött, hogy annál nincs jobb ébresztő a világon, mert ettől egész napra éberré vált. Azóta a tudomány is alátámasztotta ezt, azt találták, hogy a hűvös vízben zuhanyzástól megnő még a stressztűrésünk is, ami nem hátrány a mai világban.

7. Ne csinálj semmit pár percig

A meditálás remek hatással van az agyra, de ehhez nem kell lótuszülésben órákig mormolni a mantrákat. Elég, ha pár percig csak a légzésedre figyelsz, amitől elcsendesedik az elméd.

8. Szagolj egy kis mentát, mielőtt kilépsz az ajtón

Ahogy a levendula illata nyugalommal áraszt el, úgy turbóz fel a mentáé. Lehet menta teát inni vagy mentás illóolajat szagolni, a lényeg, hogy a menta illata segíti a koncentrációt és javítja a memóriát, úgyhogy használd bátran.

Nem kell minden új trükköt rögtön egy nap alatt bevetned, haladj lépésről lépésre és naponta csak egy újat vegyél fel a reggeli rutinodba. A végére még az is lehet, hogy a reggelek a legjobb barátaiddá válnak.

Olvass még többet az egészséges reggelekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top