Életmód

A kerek popsi és lapos has titka

Ne halogasd, most még időben vagy, hogy formába hozd magad! Vágj bele és varázsolj magadnak feszes idomokat!

 

Felejtsd el a hétfői és az elsejei fogadalmakat, helyette mozdulj meg most, és az eredmény sem várat sokáig magára!

Guggolj!

A legtöbben valamiféle kényelmes, mégis hatékony csodagyakorlatban reménykedünk, de előbb-utóbb rá kell jöjjünk: ilyen nem létezik. Ha kerek és feszes feneket szeretnénk, nincs menekvés a guggolás elől! Ügyelj arra, hogy mindig hátrafelé guggolj, úgy, hogy a combod és a lábszárad derékszöget zárjanak be egymással. Figyelj, hogy a lábfejek párhuzamosak legyenek, előre nézzenek, és a térded soha ne legyen előrébb a lábfejnél! A gyakorlat akkor a leghatékonyabb, ha a kezeidet magad előtt kitartva összekulcsolod, de ha ezt túl nehéznek találod, akkor a csípőre tett kéz is megfelelő.

A kerek popsi és lapos has titka

Plankelj!

A plankelés ugyan egyszerűnek tűnik, de hamar rájövünk, hogy nem az! Ellenben jó hír, hogy lapos hasat nemcsak felülésekkel, hanem már néhány perces plankeléssel is varázsolhatunk magunknak! A mozdulatlan támasztó póz helyes megtartása már pár másodperc után is komoly kihívást jelenthet, és alaposan megdolgoztatja az izmainkat. Gyakorolj minden nap néhány percet, és a fejlődést napról napra érezheted, ami kellő motivációt fog adni a folytatáshoz! Ha kevés az időd a mozgásra, a plankelés neked való!

Lépcsőzz!

Hagyd el a liftet és lépcsőzz! Használd a lépcsőt, ha tömegközlekedsz, ha vásárolsz, és hazafelé menet is válaszd az elsőre talán nehezebb utat: hidd el, a feneked meghálálja a munkát! Az edzésprogramodba is beépítheted a lépcsőzést: ha érzed magadban az erőt, keress egy hosszú lépcsőt, és vedd kettesével a fokokat, az edzőteremben pedig használd a lépcsőzőgépet! Ha most álltál neki mozogni, tartsd be a fokozatosság elvét, nehogy hamar a kedvedet szegje az izomláz!

Méregteleníts!

A mozgás rendkívül fontos, de ugyanolyan jelentőséggel bír a méregtelenítés is. Szervezetünk rengeteg toxikus anyaggal telítődik az étkezések során, amelyek lerakódnak a bélrendszerben, és szorulást, puffadást, bőrproblémákat, de még fejfájást is okozhatnak! A méregtelenítés segít megszabadulni a felhalmozódott salakanyagoktól, a hasunk érezhetően laposabb lesz, és a fogyás is könnyebben beindulhat. Végezzünk el egy méregtelenítő kúrát, mellette igyunk gyömbérteát, citromos vizet, és együnk vegyszermentes friss zöldségeket, gyümölcsöket! 

 Még több testszépítés az NLCafé cikkeiben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top