Életmód

A világ legöregebb asszonya szerint a hosszú élet titka a szingliség és a nyers tojás

A 116 éves nő lehet az utolsó ember a Földön, aki még a 19. században született. Hosszú életét diétájával és függetlenségével magyarázza.

 Az olasz néni, Emma Morano, 116 megélt évével és 169 napjával a világ legidősebb emberének számít. Az asszony 1899. november 29-én született, így valószínű, hogy az utolsó olyan személy, aki még a 19. században született.

A világ legöregebb asszonya szerint a hosszú élet titka a szingliség és a nyers tojás

 Bár bizonyos elméletek szerint az egyedülállók hamarabb halnak, mint a házasságban élők, Emma néni esete az ellenkezőjét bizonyítja: az asszony 1938-ban vált el férjétől, akivel nem voltak boldogok, és a néni azóta is szingli. Azt mondja, ez az ő döntése volt, mert nem akarta, hogy bárki is uralkodjon fölötte – hosszú életének egyik titkát is ebben látja.

A másikat pedig a diétájában: a néni naponta három nyers tojást fogyaszt (mostanában már csak kettőt), és szerinte ezért egészséges, mint a makk. Az orvosai még kevesebb magyarázattal szolgálnak: ők csupán annyit mondanak, az asszony esete csodálatos.

Forrás: Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top