Életmód

Így teszed tönkre az életed anélkül, hogy észrevennéd

Az élet nem csupa ünnepi mérföldkőből áll. Nem egy egyenes út, amelyen előre tervezetten ott állnak a fontos események. Teljesen rendben van, ha mondjuk nem diplomázol le, nem mész férjhez, nem találod meg álmaid munkáját, nem keresel annyit és nem csinálod úgy általában azt, amit már illene a te korodban.

Ha mindent elértél és teljesítettél, az is rendben van, de ha mégsem sikerült, és nincs még férjed 25 évesen, vagy gyereked 33 évesen, akkor sem vagy egy nagy csődtömeg. Az élet a valóságban nem úgy működik, hogy kijelölt lépcsőfokokat kell elérned, teljesítened a társadalmi elvárásokat, mert majd akkor leszel sikeres ember. Pedig mi mind folyton ezzel próbálkozunk. Érettségi után választunk egy főiskolát, egyetemet, mert ez a helyes. Aztán választunk egy munkát, mert ezt kell tenni, még akkor is, ha semmi kedvünk ahhoz az álláshoz. Felkutatjuk életünk párját, akivel tudunk szaporodni. Pipáljuk a listánkon a tételeket, mert mindennek időben meg kell lennie. Ha te is ezt teszed, azzal észrevétlenül sodrod magad a boldogtalanság felé.

Tönkreteszed az életed, ha nem megfelelő párt választasz

Mi ez az őrült párkapcsolat-függőség, ami manapság jellemző? Miért csináljuk ezt, hogy mindegy ki, csak legyen? Inkább azt az embert kellene megtalálni, akitől mi is jobb emberré válunk. Aki motivál, akivel képesek vagyunk az intimitásra. Annyira félünk az egyedülléttől, hogy jó a szamár, ha nincsen ló, és türelmetlenségünkben kikötünk olyan ember mellett, aki nem nekünk való, akivel nem illünk össze. Pedig az egyedül töltött idő alatt akár még az önismeret útján is járhatsz. Ilyenkor felfedezhetjük magunkban, hogy mihez értünk igazán, mit szeretnék elérni az életben, sőt még arra is rájöhetünk, hogyan kell minket helyesen szeretni. Jobbat teszel magaddal, ha nem sietteted, hanem inkább kivárod az igaz szerelmet.

Így teszed tönkre az életed anélkül, hogy észrevennéd

Tönkreteszed az életed, ha hagyod, hogy a múltad irányítson

Az életedben nyilván előfordulnak olyan események, amelyeket nem tudsz irányítani. Megszakad párszor a szíved, és néha úgy érzed, nem vagy túl értékes ember. Vannak olyan pillanatok, amikor mindig veled maradnak, szavak, amelyek beléd égnek. Nem kell, hogy ezek gúzsba kössenek. Ha hagyod, hogy a negatív események határozzák meg azt, aki vagy, akkor a világ egy elég szomorú hely lesz számodra. Kihagysz lehetőségeket, mert azt gondolod, nem vagy elég jó egy öt évvel ezelőtti kudarc miatt. Nem mered elengedni magad férfiak társaságában, mert azt hiszed, hogy bántani fognak, mint az előző pasid. Engedd, hogy a múlt múlttá váljon, és ne ítéld el magadban előre a jövőt.

Tönkreteszed az életed, ha folyton másokhoz hasonlítod magad

Nem attól leszel értékesebb vagy nagyszerűbb, hogy mennyi pénzed van, vagy hogy mennyien követnek az Instagramon. Ha azt figyeled mindig, másoknak mi minden megadatott, akkor egy idő után a világ legszerencsétlenebb emberének érzed magad. Pedig nem látsz bele az életükbe, nem tudod, mi van a kulisszák mögött. Foglalkozz inkább csak azzal, amid van, ne azzal, amid nincs.

Tönkreteszed az életed, ha nem mutatod ki az érzéseidet

Mind ilyenek vagyunk, félünk megnyílni és megmutatni az embereknek, hogy milyen sokat jelentenek nekünk. Nyilván azért, mert a kitárulkozás sebezhetővé tesz. Pedig akkor történik meg az emberek között a csoda, amikor megmutatják teljesen önmagukat. Mondd el a kollégádnak, mennyire inspiráló számodra. Mondd el az anyukádnak, mennyire szereted. Nyílj meg, ne nehezítsd az életet saját magadnak azzal, hogy félsz a lelki sebektől.

Tönkreteszed az életed, ha csak túléled

A nap végén határtalan örömet kellene éreznünk, amiért életben vagyunk. Persze ez nem így megy, mert tele a fejünk apró problémákkal, pedig ha hálával és örömmel mennénk aludni, akkor sokkal szebb lenne az életünk. Akkor feltöltődnénk életkedvvel, és nem csak túlélnénk a napjainkat. Ne hagyd, hogy ez a fásultság úrrá legyen rajtad. Az életedről van szó, ez az egy van belőle, használd jól!

Olvass még többet a boldogabb életről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top