Életmód

Csodás gyógyuláson ment át a nő, aki egy éve még azt hitte, meg fog halni

Utolsó kívánsága az volt, hogy férjhez mehessen gimis szerelméhez. A nagy napot is a kórházi ágyból, gépekhez kötve szervezte.

A most 28 éves Jessica Bean tavaly ilyenkor még kórházban feküdt, és biztos volt abban, hogy meg fog halni. Egy súlyos genetikai rendellenességgel, úgynevezett cisztás fibrózissal született, ami 21 éves korában kezdett egyre súlyosabb tüneteket okozni. 

Olyannyira, hogy Jessica tavaly év elején kórházba is került légzési elégtelenség miatt. És bár továbbra is szedte az orvosok által előírt gyógyszereket, néhány héttel később már kizárólag gépi segítséggel tudott csak lélegezni. “A tüdőmnek mindössze 30 százaléka működött, az orvosok pedig biztosak voltak benne, hogy az életemet csak az átültetés mentheti majd meg.”

Csodás gyógyuláson ment keresztül a nő, aki egy éve még azt hitte, meg fog halni

Csakhogy Jessica nem akart átültetést. “Nem akartam, hogy egy másik ember élete árán élhessek tovább, és nem akartam erős gyógyszereket sem” – mondja a fiatal lány, akit végül családja győzött meg arról, hogy írassa fel magát a transzplantációs listára.

A fiatal nő ennek ellenére sem bízott a gyógyulásban, és készült a halálra. “Az utolsó kívánságom az esküvő volt. Szerettem volna kimondani az igent annak a férfinak, akit a gimnázium óta szeretek ugyanúgy. Álmomban sem gondoltam volna, hogy végül épp az esküvő lesz a gyógyulásom kulcsa.”

Csodás gyógyuláson ment keresztül a nő, aki egy éve még azt hitte, meg fog halni

Jessica végül az esküvői fotósán keresztül megismerte Gary Fettke táplálkozási szakértőt, aki letiltotta a fiatal lányt a szénhidrátról. “Nem hittem, hogy az édességmegvonás bármit változtatna az állapotomon, de folytattam a gyógyszeres kezelést, és közben életmódot váltottam.”

A fiatal lány fél évvel később már elég erős volt ahhoz, hogy bekerüljön egy gyógyszerkísérleti programba. Azóta pedig rohamosan javul az állapota. Mint mondja, noha továbbra is heti 40 tablettát szed, végre elég erős ahhoz, hogy férjével, Cameronnal kiránduljanak, vagy moziba menjenek. “Hálás vagyok az életemért, hogy még itt lehetek. Azért pedig különösen, hogy mindezt a várva várt esküvőmnek köszönhetem” – mondta. 

Olvass még több cikket gyógyulás témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top