Életmód

5 mód, amivel kikapcsolhatod az agyad nyaralás alatt

Azért, hogy teljes legyen a nyaralás alatti kikapcsolódás, küldd szabadságra a gondolataidat is! Segítünk, hogyan.

 Mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás. Személy szerint kötelezővé, sőt államilag támogatottá tenném a nyaralás intézményét! Viszont hiába tettük ki magunkat egész hétre a tengerpartra, ha a gondolataink továbbra is összevissza csaponganak. Most abban segítünk, hogyan küldd szabira az agyadat bombázó gondolatokat nyaralás idején, hogy a pihenés teljes lehessen!

5 mód, amivel kikapcsolhatod az agyad nyaralás alatt

1. Játszd újra a napot!

Álmatlanul forgolódsz, mert az otthoni dolgok nem mennek ki a fejedből? Egyszerű a megoldás: játszd újra fordítva a napot! Képzeld el, mi történt veled aznap, csak éppen fordított sorrendben. Ez kitisztítja az agyad és gyorsan álomba is ringat.

2. Fókuszálj a testedre!

A passzív pihenés csak látszólag kapcsol ki teljesen. A futás vagy más intenzív fizikai tevékenység viszont képes maximálisan kikapcsolni a gondolatokat.

3. Figyeld a légzésedet!

Az egyik legegyszerűbb meditációs technikát, a légzésfigyelést a nyaralás alatt is bevetheted. Azáltal, hogy a légzés minden apró mozzanatát megfigyeled, nem hagysz teret az idegesítő gondolatoknak.

4. Válaszolj a gondolataidnak!

“Sziasztok, gondolatok! Viszlát!” Kezeld a gondolataidat úgy, mintha csak átszálló utasok lennének az agyadban. Nézd őket kívülről: csak jönnek és mennek. 

5. Képzeld el, hogy nincs fejed!

Viccesen hangzik, de működik: képzeld azt, hogy nincs fej a testeden. Így nincs agy sem, se gondolatok. Egészen új érzés lesz így mozogni és látni!

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top