Életmód

7 évig volt saját testének fogja, most újra kommunikál

Jonathan Bryan oxigénhiány következtében lett sérült. Azt hitték, soha nem lesz rá képes, hogy kifejezze magát, de most mégis talált rá módot.

Hét év csöndjét törte meg Jonathan Bryan, az a sérült kisfiú, aki a születéskor fellépő oxigénhiány miatt képtelen a beszédre és a mozgásra is.

Az orvosok mindenféle fejlesztés és kommunikáció lehetőségét elvetették, most mégis találtak rá módszert, hogy a kisfiú megértethesse magát. A fiú édesanyja, Chantal rukkolt elő a módszerrel: lényegében egy színkódolt, speciális betűtáblát használnak, ezekkel tekintetével betűzheti le Jonathan mondandóját.

Hét évig volt saját testének fogja - most újra kommunikál

A kísérletnek hála kiderült, amit az anyuka már korábban is sejtett, a paralizált testben teljesen jól funkcionáló elme működik. Chantal már régóta tanítgatta fiának a betűket és az olvasást, persze egészen eddig nem tudhatta, hogy erőfeszítései eredménnyel jártak-e. Most azonban, a módszer felfedezése után alig egy évvel, Jonathan bármit képes kifejezni, lassan, de tökéletesen pontosan kommunikál. Azóta a közösségi médiában külön hashtaget kapott és még blogja is lett, ahol elsősorban azért harcol, hogy a hozzá hasonló gyerekek is megfelelő oktatásban részesülhessenek.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top