Életmód

Ezekkel a fűszerekkel nem csak ízesíteni lehet

Az egészségednek is jót teszel a fogyasztásukkal.

Nemcsak az ételek, de az ízesítésükre használt fűszerek is lehetnek nagyon egészségesek. Nem is akármilyen hatással bírnak. Az alábbi öt fűszer használatával akár még a tanulási képességeidet is javíthatod.

Fahéj. Az agy hippocampus nevű részének stimulálásával a fahéj képes javítani a memóriát és a tanulási képességeket. Ezenkívül segíthet kordában tartani a cukor iránti vágyat a vércukorszint szabályozásán keresztül: joghurtba, tejbe, müzlibe téve érdemes ezt a hatását kipróbálni.

Kurkuma. A benne található kurkumin nevű anyag erős antioxidáns, gyulladásgátló és a sebgyógyulást gyorsító hatása van. Megelőző hatású a rákos megbetegedések és a szívbetegségek ellen, és hatékonyabb működésre ösztönzi a májat.

Gyömbér. Nagyon jó hatással van az emésztőrendszeri problémákra, és a terhesség első harmadában jellemző rosszullétek is enyhíthetők vele. Serkenti a keringést, így a bőr és a haj is visszanyeri szépségét a hatására.

Sáfrány. A világ legdrágább fűszere, ez tény, viszont serkenti a szerotonin elválasztását, aminek révén nagyszerű természetes hangulatjavító szer.

Cayenne bors és csípős paprika. A bennük található kapszaicin felpörgeti az anyagcserét, így meggyorsítja a fogyást. Ráadásul az étvágyat is csökkenti, ami szintén jól jön, ha valaki fogyni akar.

Ezekkel a fűszerekkel nem csak ízesíteni lehet

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top