Életmód

Ilyen alakot formálnak a különféle sportágak

A különféle sportágak más és más izomcsoportokat dolgoztatnak meg, ezért másként formálják a testedet. A bőrödből persze te sem tudsz kibújni, és a genetikus adottságaid nem változtathatod meg, de a fizikumod még így is látványosan átalakíthatod, ha jól választasz sportot.

Lapos hasat, karcsú derekat és formás, kerek popsit szeretnél? Esetleg atletikusabb alkatra vágysz, és izmos vállakat, erős combokat villantanál a plázson? Ha ezeknek a vonalaknak a nyomát sem látod még most a tükörben, akkor sincs okod elkeseredni, mert a tested jól formálható, és kitartó munkával kedved szerinti alkatot “gyúrhatsz” magadnak – a természetes korlátok között persze –, ha a megfelelő sportágat választod ki hozzá. Lássuk, az egyes sportágak milyenné alakítják át a tested!

Ilyen alakot formálnak a különféle sportágak

Jóga

Kezdjük a jógával, mert ezt a mozgásformát szinte bárki végezheti függetlenül attól, hogy mennyi idős, milyen az alkata, fizikai állapota és állóképessége. Bár a jógát sokan csak laza kikapcsolódásnak vélik, ami inkább a szellemi felfrissülést szolgálja, mint a test erősítését, ez azért egy kőkemény sport is, és rendkívül alaposan átmozgatja még azokat az izmaidat is, amelyek létezéséről eddig nem is tudtál. A jóga különlegessége, hogy a gyakorlatai a test saját súlyát használják fel az izmok erősítésére, nyújtására és ruganyossá tételére, és mivel elképesztően sok különféle ága és azokon belül számtalan gyakorlat fejlődött ki az évszázadok során, ezért gyakorlatilag a test minden porcikáját meg tudja dolgoztatni. A rendszeres jógázástól az izomzat nemcsak lazább és nyúlánkabb lesz, de sokkal strapabíróbb és látványosan rugalmasabb is, és általában véve harmonikus testalkatot formál, ahol a test egyetlen része sem erősödik és fejlődik dominánsan a többi rovására. Hasonló testalkatot – és lelki élményeket – talán csak a tánccal szerezhetsz magadnak. A csodálatos alakú filmsztárok és ünnepelt celebek többsége a jógát napi rendszerességgel gyakorolja, és sokan nyilatkoznak úgy közülük, hogy ennek a mozgásformának köszönhetik testi és lelki kiegyensúlyozottságukat, korukat meghazudtoló ruganyosságukat és állóképességüket.

Futás

Az egyik legintenzívebb alakformáló sport a futás, amivel már rövid idő után is látványos változásokat érhetsz el. Különösen hatásosan tünteti el a nem kívánt zsírpárnákat a fenékről, a combokról és a hasról – különösen ha hosszabb távú futásra adod a fejed –, és főleg a lábakat és a feneket erősíti meg.

Ilyen alakot formálnak a különféle sportágak

Ha a felsőtested is izmosítani akarod, akkor viszont a futás mellett más sportokat is kell találnod, mert ez a mozgásforma kifejezetten karcsúsítja, szálkásítja a karok és vállak izomzatát. A futást egyébként kiegészítő sportként is ajánljuk mindenkinek, akinek az ízületei és a tüdeje bírják ezt a megterhelést, mert jótékonyan hat a keringésre és az emésztésre, és általában véve az egészségre nézve az egyik leghasznosabb sportágnak tartják a szakemberek.

Úszás

A rendszeres úszás látványos V alakot formál: erőteljes vállakat, izmos – ám sokszor előre görbülő – hátat, karcsú derekat és keskeny csípőt kaphatsz ettől a sporttól, ha kitartóan műveled. Emellett a combokon is hosszú és erős izmok fejlődnek, ám a futáshoz képest ezek kevésbé szálkásak, ezért ha az a célod, hogy nádszálvékony legyél, akkor ne ezt válaszd fő sportágnak. A hideg vízben ugyanis a test nemcsak rengeteg kalóriát éget el az úszás közben, hanem egyúttal azon is dolgozik, hogy a bőr alatt egy szigetelő zsírréteget is felépítsen, ezért az úszók alakja deltás, robusztus, de nagyon ritkán “szálkás”. Az igazság az, hogy nem épít kifejezetten a nőies alkatot az úszás, viszont az egészségednek és állóképességednek elképesztően jót tesz, ezért mindenképpen ajánljuk!

Ilyen alakot formálnak a különféle sportágak

Kerékpározás

Rendkívül hatékony sport, amely mindennél jobban megdolgoztatja a vérkeringésed és a tüdőd, ráadásul a zsírpárnák is szinte teljesen leolvadnak rólad, ha rendszeresen bringázol. A kerékpárosok szálkásak, vádlijuk erős és vaskos, a combjuk és fenekük kőkemény, a felsőtestük azonban vékony, és sem a karjuk, sem a vállaik nem túl izmosak. Ha az alsótested szeretnéd erősíteni és a felsőt karcsúsítani, akkor a futás mellett ez a leghatékonyabb mozgásforma hozzá!

 

Még több sport az NLCafén: 

Mentés

Az OTP Bank szakértőjének tippje a témában:
Régen a kosárlabda az életem egyik meghatározó részének számított, de manapság ezt a sportágat már csak hobbiként űzöm, és főként nyáron. Bár az év többi részében a munka és a tanulás mellett kevesebb időm jut rá, de a sportnak mindig helye van a mindennapjaimban. A csapatszellem, az együttes erőfeszítés a közös célokért meghozza az eredményét, nemcsak a sportpályán, a munkám során is. Az OTP Banknál azon dolgozom, hogy ügyfeleimmel egy csapatban találjuk meg a számukra megfelelő befektetést.

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top