Életmód

3 házi praktika izzadás ellen

Itt a nyár és a kánikula, na meg a kínosan szagos izzadságcseppek is... Mutatunk pár egyszerű, de nagyon hasznos praktikát izzadás ellen.

 Először is fontos tisztázni, hogy az izzadás nagyon hasznos dolog, egy természetes kiválasztási mód, és a testünk hűtéséről gondoskodik. Tehát az izzadást nem kell, és nem is lehet megakadályozni. Az viszont már egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mértékben izzadunk, és mennyire lesz tőle kellemetlen szagunk. Ezekre vannak hasznos praktikák, amiket bár tévesen, de gyakran izzadás elleni praktikáknak nevezünk. 

 1. köménnyel, zsályateával és almaecettel az izzadás ellen

  • Az indiai fekete köményből készült hidegen préselt olaj az egyik leghatékonyabb izzadásgátló szer. Zuhanyozás után kenjük be a vele a hónaljat. Több legyet is ütünk egy csapásra, mert mérsékli az izzadást, hidratál, és antibakteriális hatása is van.
  • Zsályateával is mérsékelhetjük az izzadást, ehhez napi egy litert kell fogyasztanunk belőle
  • Az almaecet szintén antibakteriális hatású, a lábizzadás és az emiatt létrejövő lábszag ellen a leghatékonyabb. A nyári napokon érdemes naponta negyedórás lábfürdőt venni almaecetes vízben.

2. Megfelelő táplálkozással az izzadás ellen

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az életmódunk, mit eszünk és iszunk, hiszen ezek is befolyásolhatják az izzadásunk mértékét és szagát. Erősebben verejtékezik a túlsúlyos és dohányos ember, és fokozza az izzadást a kávé- és az alkoholfogyasztás éppúgy, mint az erősen fűszeres ételek fogyasztása. 

3 házi praktika izzadás ellen

3. Megfelelő öltözettel az izzadás ellen

Az sem mindegy, hogy mit viselünk. A laza, hónaljban, testhajlatoknál bő szabású, természetes anyagú és könnyű szövésű ruházat nem engedi befülledni, felhevülni a bőrt. A világos színű ruhák pedig visszaverik a napsugarakat, így mérséklik a test és a bőrfelszín felhevülését, , így kevesebbet izzadunk. Tehát le a műszállal és a sötét színű göncökkel!

Olvass még többet az izzadásról:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top