Életmód

Ha sokat vagy a szabadban, jobb lesz a testképed is

Érdekes összefüggésre bukkantak kutatók a testkép és a szabadban töltött idő között.

Egy amerikai vizsgálat eredményei szerint azok, akik több időt töltenek a szabadban, jobb testképpel és önbecsüléssel rendelkeznek. A vizsgálatba 199 nőt és 200 férfit vontak be, 19 és 76 év közöttieket. Egy kérdőívet kellett kitölteniük, és egy ötfokú skálán kellett megadniuk, mennyire tartják érvényesnek magukra a testükre vonatkozó állításokat. Ezután olyan kérdésekre kellett megfelelniük, melyek azt firtatták, mennyi időt töltenek a szabadban és hogyan érzik magukat a természetben, miként kapcsolódnak hozzá.

A válaszok alapján világos összefüggés bontakozott ki a szabadban töltött idő mennyisége és a test elfogadása, illetve az önbecsülés mértéke között. A kutatás vezetőjének magyarázata szerint az eredmények valószínűleg annak köszönhetők, hogy a szabadban az ember egy nagyobb ökoszisztéma részének érzi magát, ami megkönnyíti számára a saját teste elfogadását és tiszteletét is. Ezenkívül a szabadban töltött idő során jobban kiderül, mi mindenre képes a testünk, jobban használjuk azt, erősebb kontrollt érzünk felette, és ez mind fontos tényezője az egészséges testképnek.

Ha sokat vagy a szabadban, jobb lesz a testképed is

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top