Életmód

Dalmatának csúfolták a bőrbetegsége miatt, most ezrek követik

Dalmatának csúfolták, borzasztóan érezte magát, próbálta alapozóval eltüntetni a betegségét – végül inkább kiállt a világ elé, és másoknak is példát mutat.

“Az a legjobb része, hogy nincs még egy olyan, mint én. Besétálok egy partira, és biztos lehetek benne, hogy nem lesz hozzám hasonló” – mondta az amerikai Tanesha Brown, akinek vitiligója és több ezer követője van az Instagramon.

 A vitiligo (Leucopathia acquisita) egy szerzett idiopatikus rendellenesség, ahol hiányoznak a működő melanociták. Az átlagos életkor, amikor előjön, 20 év. A leggyakrabban érintett testrészek az arc, a kézfej, a hónalj, a köldök, az anogenitális rész körüli bőr és az alsó végtagokon a sípcsont feletti bőr. Az érintett bőrfelület általában fehér hatást kelt, konvex élei vannak, és változó számban és kiterjedésben lehet jelen. A vitiligo oka ismeretlen, a betegség jelenleg nem gyógyítható, csak kezelési módszerek léteznek. (via Wikipedia)
 

Tanesha 32 éves, és három fia van. Azt mondja, ötéves korától voltak foltok a testén, de igazából középiskolás korában kezdte zavarni, mert ott nagyon sokat csúfolták, például dalmatának. Aztán amikor a fiai megszülettek, egyre inkább úgy gondolta, hogy nem rejtőzik el az emberek elől, és igenis jól fogja magát érezni a foltjaival együtt. Erre bátorít másokat is az Instagram-oldalával is.

 

 

 

I luv yall to pieces ???????? So many positive messages today

Kiss My Ego (@vitiligoqueen) által közzétett fénykép,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top