Életmód

Beteg kisfiú gyógyulását segítette a magyar Eb-hős

A 12 éves Dávidon tavaly csontvelő-átültetést hajtottak végre az orvosok. A kisfiú a kórházban és egészségesen, a pályán is találkozhatott példaképével, Gera Zoltánnal.

Újra focizhat Kövecses Dávid, aki súlyos betegségből gyógyult fel. 

A Kisalföld arról ír, hogy Dávidnál egyszerű hasfájással kezdődtek a tünetek, ám a biztonságképp elvégzett vérvétel nagyobb bajt mutatott. Az orvosok a legrosszabbra, leukémiára gyanakodtak.

Végül a biopszia után ezt kizárhatták, de Dávid állapota tovább romlott, a csontvelő sejtjeinek rendellenes fejlődése miatt. Így aztán csontvelő-átültetésre került sor.

A Szent László Kórházban tartott kezelések során édesapja elvitte a kisfiút a közeli Fradi-pályára, ahol Dávid találkozott példaképével, Gera Zoltánnal. A játékos a kórházban is meglátogatta a kis focistát, majd a múlt héten a Gyirmót–Ferencváros meccs után újra összeálltak egy közös fotóra.

 “Jó lenne egészen az NB I-ig eljutni és szeretnék legalább annyira jó focista lenni, mint Gera Zoli” – árulta el a Kisalföldnek nagy álmát Dávid.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top