Életmód

Elárverezte az olimpiai ezüstöt, hogy segítsen egy 3 éves kisfiún

A lengyelek kiváló diszkoszvetője, Piotr Malachowski Rióban nyert olimpiai ezüstérmét ajánlotta árverezésre. A befolyó összeget egy 3 éves kisfiú drága szemészeti operációjának költségeire fordítják.

Az olimpiai érmeknek inkább eszmei, mintsem valós értékük van. Ezidáig legalábbis így hittük. A lengyelek ezüstérmes diszkoszvetője, Piotr Malachowski bebizonyította, pénzben kifejezve is nagyon sokat érhet egy olimpiai ezüst. A kiváló sportoló ugyanis árverésre bocsátotta Rióban nyert érmét. Nem öncélúan kínálta fel a számára különösen becses tárgyat, mert egy hároméves kisfiú, Olek szemészeti operációjára költi a befolyó összeget.

Piotr Malachowski Facebook-oldalán megható üzenetet posztolt: Egy sportoló számára olimpiai érmet nyerni a megvalósult álom… ugyanakkor adódott egy lehetőség, amely még inkább növeli az ezüstöm értékét.”

Rendkívül megható, hatalmas gesztus. Az érem pillanatok alatt elkelt, a pontos összeg nem tudható. Ugyanakkor az érem kikiáltási árát Piotr 500 ezer lengyel zlotyban, vagyis nagyjából 37 millió forintban határozta meg. És ahogyan az olimpikon atléta hozzátette: “Az ezüstérmem ma sokkal értékesebb, mint egy héttel ezelőtt.”

(CNN)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top