Életmód

Magányos vagy? Lehet, hogy örökölted!

Rengeteg oka lehet, ha magányosnak érezzük magunkat, de most kiderült, hogy a magányosság érzésére való hajlam még örökölhető is.

A kutatók az elmúlt időszakban többször is figyelmeztettek rá, hogy a közösségi média összekötő erejének hamis látszata mögött épp a legmagányosabb generáció növekszik, és tény, hogy elidegenedett, digitalizált társadalmunkban egyre többen érzik magukat egyedül, kirekesztettnek.

Lehet azonban még egy – mindezektől független – oka is annak, ha valaki elhagyatottnak, magányosnak érzi magát: mégpedig az öröklött genetikai hajlam. A Neuropsychopharmacology friss publikációja jutott erre a következtetésre, bár nyugtatásképpen azt is hozzátették, hogy ez nem olyan erős faktor: a magányosságra való hajlamért mindössze 14–27% között tehetőek felelőssé a gének.

Magányos vagy? Lehet, hogy örökölted!

És bár elég lelombozó, hogy magányos szüleinket mi is kénytelenek vagyunk követni a sorban, ne felejtsük el sose, hogy legtöbbször kezünkben a döntés, hogy cselekedjünk a magány érzése ellen.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top