Életmód

A reggeli edzés 3 csodálatos előnye

A napindító edzésnek számos jótékony hatása van, amik miatt megéri előbb felkelni és rászánni magunkat a mozgásra.

 Ha munka előtt épphogy annyival kelsz ki az ágyból, hogy sietősen elkészülj, este pedig hullafáradtan érsz haza, valóban nehéz beilleszteni az edzést a napirendedbe. Pedig az egészséged érdekében heti 2-3-szor meg kell hoznod ezt az áldozatot (megsúgjuk, ha egyszer megteszed, nem sokáig tekintesz majd rá áldozatként!). Most annak járunk utána, milyen előnyökkel jár, ha a mozgást a napod legelejére időzíted.

1. Pozitívabban állsz a naphoz

A reggeli edzés 3 csodálatos előnye

A reggeli edzés két módon is boldogabbá tesz: egyrészt minden alkalommal büszke leszel magadra, hogy felkeltél és végigcsináltad, ettől pedig egész nap úgy érzed majd, bármire képes vagy! Másrészt, ahogy Elle Woods is megmondta a Doktor Szösziben: az edzés endorfinokat termel, az endorfintól pedig boldogabb leszel! Így igaz, az endorfin hormon megemelkedett szintje csökkenti a szorongást.

2. Jobban alszol tőle

A reggeli edzés 3 csodálatos előnye

Ha fáradtan ébredsz, majd az egész napot üléssel töltöd, este gondjaid lehetnek az elalvással. Ám a rendszeres koránkelés és a fizikai megterhelés kellően lefáraszt, így könnyebben elalszol, és az éjszakád is nyugodtabban telik majd.

3.  Véget vethetsz a kávéfüggőségnek

A reggeli edzés 3 csodálatos előnye

 Elképzelni sem tudod a reggeleket kávé nélkül? A reggeli edzés könnyen leválthatja a koffeint, aminek napközben sem érzed majd hiányát – akkor sem, ha azelőtt igazi kávéfüggő voltál, és napi 5 csésze kávé is lement.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top