Életmód

Szar arc: Élő adásban csókolta mellen a tiltakozó nőt

Igen, aki élő adásban vagy bárhol az illető (férfi vagy nő) engedélye nélkül ér bármelyik testrészéhez, az szar arc. Ennyi.

Egyszer még középiskolás koromban egy kocsmában egy hülye öregember a sarokba szorított, és taperolni kezdett, és azt hörögte a fülembe, hogy “Mutasd a bébidollod!”, ami csak még bizarrabbá tette az amúgy is visszataszító helyzetet. Szerencsére a többiek megmentettek az erőszakoskodó öregembertől, de annyira lefagytam, hogy még csak tiltakozni se tudtam rendesen. Pedig ha most, 36 éves koromban történne ilyen, nagyon erősen elküldeném a francba, és fizikai fájdalmat is okoznék neki, nagyot.

Ezért is szorult össze a gyomrom, amikor az élő tévéshow-ban kényszeredett mosolygással intézte el az áldozat a szexuális zaklatást. A műsorvezető meg még segített is benne.

via GIPHY

 

A francia műsorvezető, Cyril Hanouna rekordot döntött: 35 órán keresztül volt képernyőn, még azt is közvetítették, amikor aludt. A lényeg persze nem ez, hanem az, hogy volt egy jelenet a műsorban, amiben Kim Kardashian párizsi kirablását parodizálták. (Az, hogy ez mennyire ízléses, másik kérdés.)

 A jelenetben egy Jean-Michel Marie nevű férfi játszotta a lakatost, aki kimenti a fürdőszobába zárt nőt, Sorayát. A hős férfi a műsorvezető szerint jutalmat érdemel, ezért a Kim Kardashiant megtestesítő nőt felszólította, hogy adjon egy csókot, vagy hagyja magát megcsókolni. A nő azt mondta, hogy nem.

Már eleve milyen üzenet az, hogy a férfi a hőstettért szexuális jutalmat érdemel?!

De a műsorvezető nem hagyta annyiban, és azt mondta, szerinte a nő igent mondott. Amikor a nő megismételte, hogy nem szeretne csókot, még itt sem hagyta abba a francia műsorvezető, Hanouna, és forszírozta, hogy csak egy puszit az arcára. Az egész olyan volt, mint ha a középkorban lennénk, vagy mondjuk Donald Trump fejében. 

A szerencsétlen nő a nagy nyomásnak engedve végül odatartotta az arcát, erre a szar arc Marie az arca helyett a mellét csókolta meg. Soraya mindezt műmosollyal tűrte. Nagy kár! Nagy kár, hogy nem tiltakozott azonnal a szexuális zaklatás ellen határozottan, és nagy kár, hogy úgy viselkedett, ahogy elvárták tőle a körülötte lévő férfiak, és úgy tett, mintha ez nem lenne nagy dolog, és mosolygott. Hát a francba ilyenkor az udvariassággal!

Attól még, hogy nagy melle van, nem kell megcsókolni, ha nem akarja. Éppen úgy, ahogy a miniszoknya sem keringőre hívás. És 2016-ban az sugallni egy tévéképernyőjén, hogy “Höhö, a nőnek kuss a neve, csak tartsa oda, amije van, aztán hagyja, hogy azt csináljanak vele, amit csak akarnak” baromi káros. 

A francia médiahatósághoz egyébként majdnem 300 panasz érkezett, és vizsgálják az esetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top